Álomfinom vaníliakrém: pont, mint a cukrászdákban

Házi vaníliakrém
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Fánk, muffin, piskóta: mindegyik krémmel finom. És ha már sütikrém, a vaníliásnál nincs jobb!

Na jó, a csokis is finom, és persze bőven akad még választék, de nálam a vaníliakrém a nyertes. A jól készült házi vaníliakrémnek nincsen párja, bármilyen süteményben megállja a helyét.

Amire figyelj!

A tejet szelíd láng felett forrald fel, majd amikor belekerül a tojássárgás keverék, folyamatosan kevergesd, addig, amíg sűrű lesz. Ezután hűtsd ki a krémet, csak utána add hozzá a többi alapanyagot. Miközben hűl, a fél szemed legyen rajta, és 5 percenként keverd át, így nem ráncosodik. Az is jó, ha a még meleg krém tetejére fóliát teszel, így a párának köszönhetően nem fog bebőrösödni a teteje. A kész krém bármilyen süti töltelékének tökéletes, de magában is jólesik kanalazni.

Házi vaníliakrém süteményekbe

Házi vaníliakrém ct

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 5 darab tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 8 dkg finomliszt
  • 5 dl tej
  • 1 darab vaníliarúd
  • 3 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét.

A tojássárgáját keverjük fehéredésig a porcukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a hideg tejet (2 dl).

Egy másik lábasban a maradék tejet alacsony láng felett forraljuk fel a vaníliarúd kikapart magjával. Ezután adjuk hozzá a tojásos keveréket, és folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be.

Miután kihűlt a krém, a tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan, apránként adagolva keverjük hozzá. Ezután a habtejszínt is verjük kemény habbá, és adjuk a krémhez.

Az elkészült krémet habzsák segítségével adagolhatjuk fánkba, égetett tésztába, de piskótarolád vagy más sütemény krémjeként is használhatjuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük