Húsgombócleves brokkolival és krumplival: jólesik a hideg napokon

2
Nyomtatás
Húsgombócleves brokkolival és krumplival cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tartalmas leves néhány hozzávalóból készül, kiadós és finom, ami után nincs szükség második fogásra.

A húsgombócleves sok változatban kipróbálható: most egy egyszerű, mégis nagyon bőséges receptet ajánlunk, melyben krumpli és brokkoli kerül a húsgolyó mellé.

Így is lehet!

A leves már így is nagyon bőséges, ami után nem kívánja az ember a második fogást. Na jó, egy kis desszertnek talán senki nem mond nemet. Ha pedig szeretnéd, még gazdagabbá teheted a levest, ha teszel bele sárga- és fehérrépát, rizst, vagy valamilyen apró szemű tésztát is főzhetsz bele. A leves ízesítésénél házi ételízesítőt ajánlunk, de ha nincs kéznél, akkor a bolti is megfelel, vagy víz helyett használj alaplevet.

Húsgombócleves brokkolival és krumplival

Húsgombócleves brokkolival és krumplival ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg darált hús
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • 1 teáskanál vöröshagymakrém
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 1 darab tojás
  • kevés olaj
  • 1 fej hagyma
  • 50 dkg krumpli
  • 1 fej brokkoli
  • ételízesítő ízlés szerint (házi vagy bolti)
  • 1 csokor petrezselyem (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A húst mérjük keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymakrémet, hagymakrémet, zsemlemorzsát és a tojást. A bekevert masszából formázzunk tetszőleges golyókat, majd lábasban, kevés forró olajon pirítsuk át. A húsgolyókat tegyük félre.

A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra.

A krumplit tisztítsuk meg és tetszés szerint kockázzuk fel.

A brokkolit szedjük rózsáira és folyó víz alatt mossuk át.

A lábasba, amelyben a húsgolyók pirultak, öntsünk még kevés olajat (ha szükséges), és dobjuk rá a finomra aprított hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a tetszőleges méretű kockákra vágott burgonyát, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. A levest fűszerezzük sóval, borssal és házi ételízesítővel. Ezután tegyük vissza a húsgombócokat a levesbe, és főzzük 20-25 percig, majd a brokkolirózsákat is tegyük a levesbe, és főzzük még 8-12 percig.

Az elkészült levest finomra aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon