Levegős és puha japán sajttorta – 3 hozzávalós fehér csokis változat

japán sajttorta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sajttortának hívják, de igazából szuflénak is nevezhetnénk, a japán sajttorta e kettő tökéletes elegye.

A sajttorta évtizedekkel ezelőtt Amerikából kezdett el hódítani. Először csak érdeklődve néztem ezt az egzotikus édességet az éttermek étlapján, míg egyszer rászántam magam és meg is kóstoltam. Azóta nem tudok betelni vele, és mióta tudom, hogy nagyon egyszerűen elkészíthető, itthon is felvettem a repertoárba. Születésnapra, de akár egy hétvégi ebéd lezárásaként is szívesen elkészítem.

A hagyományos változaton kívül készítettem már különféle ízesítésekkel is, de valahogy az eredeti maradt a kedvenc. Nemrég találtam egy izgalmas változatot, a japán sajttortát, ami egyrészt elképesztően egyszerű, másrészt nagyon könnyed, mint egy szuflé. Ráadásként fehér csoki van benne, ami a család nagy kedvence. Japán palacsintareceptet már mutattunk, most következzen a sajttorta. 

Japán sajttorta

japán sajttorta recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 200 gramm fehér csokoládé
  • 150 gramm krémsajt (natúr)
  • 3 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy csatos sütőformát béleljünk ki sütőpapírral. 

A tojásokat válasszuk szét. A fehér csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvasszuk fel. Kevergessük gyakran, hogy ne tapadjon oda az edény aljához. Ha megolvadt, elektromos habverővel keverjük össze a sajtkrémmel és a tojások sárgáival. Hagyjuk kihűlni. 

A tojásfehérjét verjük fel, majd óvatosan forgassuk bele a fehér csokis masszába. A kész tésztát öntsük a sütőformába. 

Süssük 15 percig, majd vegyük le a hőmérsékletet 150 fokra, így is süssük 15 percet. Ezután kapcsoljuk ki a sütőt, ne nyissuk ki az ajtaját, de hagyjuk benne a tortát további 15 percre. 

Ha letelt, vegyük ki a sajttortát, hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni, majd tegyük hűtőszekrénybe néhány órára fogyasztás előtt. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük