Joghurtos uborkasaláta pillanatok alatt: sültek mellé tökéletes
A joghurtos, fokhagymás uborkasaláta ízben felveszi a versenyt a tzatzikival, húsok mellől kihagyhatatlan.
A jeruzsálemi saláta, vagy ahogy sok helyen szerepel, az izraeli saláta egy nagyon egyszerű recept sok friss, vitaminbomba zöldséggel. A görögsalátához hasonlóan kígyóuborka, paradicsom és lila hagyma az alapja, és rengeteg friss petrezselyemmel és citromlével keverik egybe.
Több változata létezik, egyes receptekben friss mentát is forgatnak hozzá, ettől még hűsítőbb, frissítőbb lesz a végeredmény, nyáron különösen jól fog esni. Ha pedig picit különlegesebben kínálnád, fűszerezd zaatarral, ez a közel-keleti fűszerkeverék mindent feldob: itt írtunk róla korábban, mit is tartalmaz pontosan, és mihez érdemes használni.
Az uborkát és a paradicsomot mossuk meg, majd vágjuk mindkettőt egészen pici kockákra. A lila hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra. A petrezselymet és a mentát, ha használunk, aprítsuk össze.
Keverjük össze a zöldségeket és a zöldfűszereket egy salátástálban, majd locsoljuk rá a citromlevet és az olívaolajat, forgassuk egybe. Sóval, borssal ízesítsük.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu