Krémes, egyéjszakás zabkása mogyoróvajjal: finom és egészséges reggeli
Ha egyszerű, zabból készült reggelire vágysz, akkor a klasszikus zabkásánál már csak egy gyorsabb opció létezik: ha mindezt főzni sem kell.
A parfé általában hűs édességet jelent, de szinte bármilyen más hideg húsos vagy zöldséges ételre használható ez a megnevezés. Ebben a parféban a házi granola az egyik főszereplő, amely a desszertben a roppanós textúrát, az egészséges szénhidrátot és a rostok egy részét biztosítja. Érdemes házilag elkészítened, mert sokkal olcsóbb, és szerintem százszor finomabb, mint bármelyik boltban kapható változat.
A másik lényeges hozzávaló a joghurt, amelyből a receptben egy növényi, kókuszból készült verzió szerepel, így vegánként és laktózérzékenyként is fogyaszthatod, de akkor is jól jön, ha csökkentenéd a zsírbeviteledet. Gyümölcsökből pedig a felsoroltak mellett bármilyen bogyós vagy édesebb típust beletehetsz.
Keverjük a joghurthoz a juharszirupot és a vaníliát.
Rétegekben kanalazzuk a joghurtot és a granolát poharakba vagy kisebb befőttesüvegekbe: 2 ek. joghurtra szórjunk 1 evőkanál granolát és 1 maréknyi gyümölcsöt, majd ismételjük meg a folyamatot.
Hidegen fogyasszuk, a maradékot pedig hűtőben tároljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu