
30 perces csirkés-zöldséges ragu ázsiai módra: a pikáns szósz a lelke
Gyorsan és egyszerűen készül ez az ízbomba ázsiai fogás, amelyben a roppanós zöldségeket és a vajpuha húst fűszeres szójaszósz borítja.
A pörköltféle hagyományosan tagine cserépedényben készül, de ne aggódj, bármilyen más magas falú edényben összedobható a recept. A marokkói fogás fűszeres és szaftos, többféle változatban kipróbálható. Érdemes paradicsompassatát, csicseriborsót és olajbogyót is az ételhez keverni, úgy még gazdagabb és finomabb.
Az elkészült marokkói csirkét hagyományosan kuszkusszal szokás kínálni, de rizzsel és bulgurral is kipróbálható, és lepénykenyér is mehet mellé.
Az aszalt sárgabarackot áztassuk 30 percre annyi forró vízbe, amennyi ellepi. Ezután szűrjük le és tegyük félre.
A joghurtot mérjük keverőtálba és forgassuk hozzá a sót, borsot, köményt, gyömbért, fokhagymát, szegfűborsot, fahéjat és a koriandert. Ebbe a keverékbe tegyük bele a húst, fedjük le, és néhány órára tegyük hűtőbe.
Vegyünk elő egy magas falú edényt, majd hevítsünk benne kevés olajat. Ebben süssük meg a húst oldalanként 8-12 perc alatt. A megsült húst szedjük tányérra és tegyük félre.
A finomra aprított hagymát dinszteljük üvegesre abban az edényben, amelyben a hús pirult. Ezután öntsük hozzá az alaplevet, és adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymát és a fahéjrudat. A húst és az aszalt sárgabarackot is tegyük bele, és alacsony láng felett 20-25 percig főzzük. Ha szeretnénk, citromkarikákat is tehetünk a hús mellé.
Az elkészült fogást pirított mandulával szórjuk meg.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu