Ropogós, belül szaftos rántott csirkemell: a fűszeres páctól igazán finom a hús
A legfinomabb rántott csirkemell titka a pácolás és a megfelelő fűszerezés.
A rántott hús örök kedvenc, néha azonban érdemes a szokványos panírt lecserélni, izgalmasabbá varázsolni a hús ruháját. Erre rengetegféle módszer létezik, olykor elég csak a zsemlemorzsát megfűszerezni, valamilyen maggal feldobni, de pácot is kaphat a hús, jól áll neki a kefir, tejföl vagy a joghurt.
A joghurtos csirkemell nagyon ízletes, köszönhetően az erőteljes fűszereknek, melyeket ízlés szerint alakíthatsz. Én a csípős zamatot szeretem, ezért pikánsabb ízesítőket választottam, de mediterrán fűszerekkel is ki lehet próbálni. A joghurtnak köszönhetően a hús elképesztően puha lesz, bármilyen körettel tökéletes, de szendvicsalapanyagként is megállja a helyét.
A csirkemellfilét tetszőlegesen vágjuk fel, klopfoljuk ki, majd sózzuk le.
A tojást üssük fel, majd adjuk hozzá a fűszereket, alaposan keverjük el, utána a joghurtot és a tejet is dolgozzuk hozzá.
Az előkészített hússzeleteket tegyük a joghurtos keverékbe, fedjük le és helyezzük hűtőbe 30 percre (egy éjszakát is hagyhatjuk pihenni).
A joghurtos hússzeleteket forgassuk meg zsemlemorzsában, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára úgy, mintha rántott húst sütnénk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu