Fűszeres, joghurtos bundában sült csirkemell: eteti magát, olyan finom

3
Nyomtatás
jrhcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A joghurtos pácnak köszönhetően a hús vajpuha, muszáj kipróbálni, ha szereted a frissensülteket.

A rántott hús örök kedvenc, néha azonban érdemes a szokványos panírt lecserélni, izgalmasabbá varázsolni a hús ruháját. Erre rengetegféle módszer létezik, olykor elég csak a zsemlemorzsát megfűszerezni, valamilyen maggal feldobni, de pácot is kaphat a hús, jól áll neki a kefir, tejföl vagy a joghurt.

A joghurtos csirkemell nagyon ízletes, köszönhetően az erőteljes fűszereknek, melyeket ízlés szerint alakíthatsz. Én a csípős zamatot szeretem, ezért pikánsabb ízesítőket választottam, de mediterrán fűszerekkel is ki lehet próbálni. A joghurtnak köszönhetően a hús elképesztően puha lesz, bármilyen körettel tökéletes, de szendvicsalapanyagként is megállja a helyét.

Joghurtos rántott csirkemell

jrct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • só ízlés szerint
  • 2 darab tojás
  • 0.5 teáskanál fehér bors
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 0.5 teáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál tört jalapeño paprika
  • 280 g görög joghurt
  • 1 dl tej
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét tetszőlegesen vágjuk fel, klopfoljuk ki, majd sózzuk le.

A tojást üssük fel, majd adjuk hozzá a fűszereket, alaposan keverjük el, utána a joghurtot és a tejet is dolgozzuk hozzá.

Az előkészített hússzeleteket tegyük a joghurtos keverékbe, fedjük le és helyezzük hűtőbe 30 percre (egy éjszakát is hagyhatjuk pihenni).

A joghurtos hússzeleteket forgassuk meg zsemlemorzsában, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára úgy, mintha rántott húst sütnénk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon