
Fehérjedús nasi a ropogós csicseriborsó: sütőben, fűszerekkel sül pirosra
Nemcsak egészségtelenek a boltban kapható chipsek és cukorkák, de tele vannak színezékkel, aromákkal is, inkább házilag készíts nasit.
Tavasszal és nyáron egyre jobban vágyunk a könnyed, friss fogásokra, a szezon zöldségei pedig ilyenkor a legízletesebbek! Ez a színes, ropogós saláta igazi vitaminbomba, ami nemcsak egészséges, hanem laktató is, hála a fűszeres csicseriborsónak.
A lágy joghurtos-citromos öntet tökéletesen kiegészíti a roppanós retek, lédús paradicsom és uborka trióját. Egy gyors vacsorának vagy grillhúsok mellé köretként is megállja a helyét.
Első lépésként mossuk meg a zöldségeket.
A kígyóuborkát és a lila hagymát vágjuk ketté, majd szeleteljük kis kockákra. A retket tisztítsuk meg és vágjuk vékony karikákra, míg a koktélparadicsomot csak felezzük el.
A salátát tépjük nagyobb darabokra és helyezzük egy tálba, utána adjuk hozzá a felkockázott lila hagymát, kígyóuborkát, retket és a koktélparadicsomot. Ízlés szerint fűszerezzük sóval.
A csicseriborsót külön süssük meg, és csak azután adjuk a salátához. Helyezzük egy üvegtálba a csicseriborsót, öntsük le olívaolajjal, fűszerezzük pirospaprikával és 180 fokon süssük ropogósra 10 perc alatt. Miután kihűlt, adjuk a salátához.
Az öntethez keverjük össze a natúr joghurtot a majonézzel és a citromlével, végül öntsük a salátára.
Ha szükségesnek érezzük, hogy az ízek összeérjenek, rakjuk hűtőszekrénybe.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu