Álompuha kakaós muffin: selymes csokoládékrém koronázza meg

Csokis-cupcake-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a puha csokis muffin az egyik legjobb vendégváró: mutatós, finom, és gyorsan összedobhatod.

Ez a csokis muffin amilyen mutatós, olyan egyszerűen készül. Az alapja egy hétköznapi kevert tészta, amelybe viszont kakaó, frissen főtt kávé és csokoládécseppek is kerülnek.

Az extrém puha és szaftos tésztát pedig egy selymes krém borítja. Ennek csokipuding az alapja, amit vegán krémsajt tesz tökéletessé. A teljes desszert vegán, azaz tojás és tejtermékek nélkül készül, így akkor is bátran megeheted, ha ételallergiával küzdesz, vagy vegán étrendet követsz.

Kakaós muffin csokikrémmel

Csokis-cupcake

Hozzávalók 12 darabhoz

A muffinhoz:

  • 200 g liszt
  • 50 g kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 0.5 tk szódabikarbóna
  • 120 g cukor
  • 0.5 tk
  • 1 nagy érett banán
  • 150 ml szójaital
  • 80 ml olaj
  • 50 ml frissen főtt feketekávé
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 ek citromlé
  • 100 g süthető csokicsepp (tejmentes)

A csokikrémhez:

  • 30 g csokis pudingpor
  • 1 ek kakaópor
  • 2 ek cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 300 ml szójaital
  • 150 g vegán krémsajt
  • kevés csokiforgács a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, só, sütőpor, szódabikarbóna, cukor).

Egy másik tálban egy villával zúzzuk pépesre a banánt, és keverjük hozzá a folyékony hozzávalókat (szójaital, olaj, kávé, vaníliakivonat, citromlé), majd kanalazzuk a száraz hozzávalókra, és dolgozzuk egybe. 

Keverjük hozzá a csokicseppeket, és öntsük a masszát muffinkapszlikba. Tegyük a muffinokat 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25 perc alatt süssük meg őket. Tűpróbával ellenőrizzük. Akkor jó, ha a fogpiszkáló majdnem szárazon jön ki a tésztából. Ha igazán szaftos muffinokat szeretnénk, akkor ne süssük túl őket! Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben a pudingporból, kakaóból, cukorból, vaníliakivonatból és a szójaitalból főzzünk sűrű pudingot, és időnként átkeverve hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a vegán krémsajtot, és kézi botmixerrel keverjük habosra. Töltsük habzsákba, és amíg a muffinok hűlnek, tegyük kis időre hűtőbe dermedni.

A kihűlt muffinokat vegyük ki a sütőformából, és a képeken látható módon díszítsük a csokikrémmel. Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Tipp: krémsajtból enyhén sózott változatot használjunk (erre nekem a Violife Creamy nevű terméke vált be a legjobban), ennek hiányában adjunk 1-2 csipet sót is a csokikrémhez.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük