Selymes tortakrém növényi hozzávalókból: a sima piskótát is feldobja

Vegan-tortakrem-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a selymes és sűrű krém szuper kiegészítője bármilyen tortának, azonban egy egyszerű muffint vagy kevert sütit is feldobhatsz vele.

Ez a vegán tortakrém az egyik legjobb dolog, ami veled és a sütiddel történhet: krémes, selymes és annyira finom, hogy a legszemfülesebb vendég sem mondja majd meg róla, hogy nem tehéntejből készült vaj és sajtkrém az alapja. Először ezzel a répatortakeksszel próbáltam ki mázként, és már ilyen kis mennyiségben is feldobott minden falatot. Később pedig húsvéti cupcake készült vele, és abban a formában sem okozott csalódást.

Bármilyen növényi alapanyagot használhatsz hozzá, de ezek az én bevált hozzávalóim: növényi vajhelyettesítőből a Naturli Vegan Block (egy pálmaolajmentes vajpótló, ami nem margarin, és a vajhoz hasonlóan viselkedik süteményekben és krémekben), vegán krémsajtból pedig a Violife Creamy nevű. Fontos, hogy elkészítés előtt mindkettőt melegítsd szobahőmérsékletűre.

Vegán tortakrém

Vegan-tortakrem

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 80 g növényi vajhelyettesítő (szobahőmérsékletű)
  • 150 g növényi krémsajt (szobahőmérsékletű)
  • 100 g porcukor
  • 1 tk vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Minden hozzávalót tegyünk egy közepes edénybe, és kézi mixer segítségével habosítsuk 1-1,5 percig.

Kanalazzuk habzsákba, és díszítsük vele a sütit, vagy amit éppen szeretnénk.

A maradékot hűtőben tároljuk, mert szobahőmérsékleten szétfolyhat.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük