Fitt banános muffin tojás nélkül: teljes kiőrlésű liszttel készül
Mindig jó, ha van kéznél muffin: ebben a változatban a banán varázsolja puhává és szaftossá a tésztát, és még tojást sem kell használnod hozzá.
Ez a vegán tortakrém az egyik legjobb dolog, ami veled és a sütiddel történhet: krémes, selymes és annyira finom, hogy a legszemfülesebb vendég sem mondja majd meg róla, hogy nem tehéntejből készült vaj és sajtkrém az alapja. Először ezzel a répatortakeksszel próbáltam ki mázként, és már ilyen kis mennyiségben is feldobott minden falatot. Később pedig húsvéti cupcake készült vele, és abban a formában sem okozott csalódást.
Bármilyen növényi alapanyagot használhatsz hozzá, de ezek az én bevált hozzávalóim: növényi vajhelyettesítőből a Naturli Vegan Block (egy pálmaolajmentes vajpótló, ami nem margarin, és a vajhoz hasonlóan viselkedik süteményekben és krémekben), vegán krémsajtból pedig a Violife Creamy nevű. Fontos, hogy elkészítés előtt mindkettőt melegítsd szobahőmérsékletűre.
Minden hozzávalót tegyünk egy közepes edénybe, és kézi mixer segítségével habosítsuk 1-1,5 percig.
Kanalazzuk habzsákba, és díszítsük vele a sütit, vagy amit éppen szeretnénk.
A maradékot hűtőben tároljuk, mert szobahőmérsékleten szétfolyhat.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu