![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Kandírozott cseresznye házilag: így készítheted el a leggyorsabban
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A kandírozott cseresznye mindenre és mindenbe jó: tehetjük süteményekbe, krémekbe, fagylaltokba, koktélokba, de önmagában is nagyszerű csemege.
Sajnos az üzletekben aranyáron mérik, de otthon is elkészíthetjük se perc alatt. A kandírozásnak kétféle módja létezik, ez a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb.
Hogyan kandírozzunk?
A kandírozás lényegében egyfajta tartósítás, ahol a gyümölcsben lévő vizet cukorral helyettesítjük. Ennek kétféle technológiája létezik.
Lassabb módszer
Ez az eljárás napokat vesz igénybe, viszont az így tartósított gyümölcs hónapokig eláll. Ehhez a meggyet szét kell teríteni egy tepsiben, majd nyakon önteni forrós, cukros sziruppal. Ezt másnap le kell önteni róla, kipótolni a folyadékot (1 kg gyümölcshöz 1 liter kell), felforralni, majd újra leönteni vele, Ezt kell ismételni 4-5 napig. Az 5. napon a gyümölcsökkel együtt kell felforralni a szirupot, majd 3-4 napig állni hagyni. Végül le kell csöpögtetni, és meleg helyen száradni hagyni.
Gyorsabb módszer
A gyorsabb eljárás, amit lejjebb olvashattok, 1 óra munkát és 1 nap száradási időt vesz igénybe. Ehhez kevés vízzel és sok cukorral kell felforralni a gyümölcsöt addig, amíg az opálos nem lesz. Ezután tepsire kell borítani, majd 1 nap alatt kiszárítani. Ha szeretnénk, a szárítás előtt még cukorba forgathatjuk a cseresznyét. Ha igazán gyors megoldásra vágyunk, tegyük 40-50 fokos sütőbe a gyümölcsöt 1-2 órára.
Kandírozott cseresznye gyorsan
![kandirozottcserirecept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29100/291004/29100453_7953b5266dabdf078f04572ba4f6ee6d_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 450 gramm cseresznye (magozott)
- 300 gramm cukor
- 200 milliliter víz
- ízlés szerint növényi olaj
Elkészítés:
Tegyük egy lábasba a cseresznyét, cukrot és a vizet, forraljuk fel. Vegyük lejjebb a lángot, gyöngyözve főzzük a cseresznyét kb. 1 óráig. Az utolsó 20 percben folyamatosan kevergessük a cseresznyét, nehogy leégjen, ahogy elfő róla a víz. Próbáljuk meg nem szétnyomni a szemeket.
Öntsük le a cseresznyéről a szirupot, csöpögtessük le. Tegyük őket egy vékonyan megolajozott tálcára vagy sütőpapírral bélelt tepsire, hagyjunk köztük helyet. Hagyjuk őket legalább egy éjszakán át száradni.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!