Vírusölő céklakrémleves tormával: életmentő a náthaszezonban
Ebben a fogásban két antioxidáns és vírusölő alapanyag is helyet kap: a céklából és tormából készült krémleves nemcsak finom, de szuperegészséges is.
A sűrű és tartalmas krémlevesnél nincsen jobb étel, ami a hideg hónapokban átmelegít. Ha te is rajongója vagy a tápláló fogásnak, akkor ez a változata is tetszeni fog. Az alapja karfiol, azonban a megszokottabb verzióktól eltérően aromás, friss kapor ízesíti.
További különlegessége, hogy vegán, így semmilyen tejtermék nem kerül bele: a tejszínt növényi főzőkrém, a sajtot pedig sörélesztőpehely helyettesíti. Utóbbi egy valóságos vitaminbomba. Mivel sokféle B-vitamint, rengeteg cinket és szelént tartalmaz, „szépségvitaminnak” is nevezik, és rendszeres fogyasztása egészséges bőrt, körmöket és hajat eredményez.
Az olívaolajon dinszteljük üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk fél percig. Adjuk hozzá a karfiolrózsákat, a krumplit, a zöldségalaplevet, a sót és borsot, és közepes hőfokon, fedő alatt főzzük 15-20 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
Adjuk hozzá a kókuszkrémet, a sörélesztőpelyhet és a friss kaprot, és forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, majd botmixerrel dolgozzuk krémesre. Pirítóssal vagy ezzel a fokhagymás házi krutonnal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu