Kapros, tejszínes csirkemell egyszerűen: ellenállhatatlanul finom

Kapros, tejszínes csirkemell egyszerűen cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tejszínes szószban puhult csirkemell gond nélkül készül, kezdő konyhatündérek is sikerrel össze tudják dobni.

A selymes szószban készült csirkemell vajpuha, szinte szétolvad az ember szájában, biztos lehetsz benne, hogy a vendégeid odáig lesznek érte.

A csirke és a tejszín remek párost alkotnak, rengeteg izgalmas étel készülhet belőlük. A fűszerezésükkel bátran lehet játszani, szezonális fűszernövényekkel feldobva nagyon izgalmassá teheted őket. Próbáld ki újhagymával, medvehagymával vagy kaporral, hidd el, egyikre se lesz panasz. A tejszínes, kapros csirke mellé kínálj rizst, tésztát vagy sült krumplit.

Kapros, tejszínes csirkemell egyszerűen

Kapros, tejszínes csirkemell egyszerűen ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab csirkemellfilé
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2.5 dl alaplé vagy víz
  • 2.5 dl tejszín
  • 1 csokor kapor
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket vágjuk kockákra, majd fűszerezzük sóval és borssal.

Egy magas falú serpenyőben vagy edényben hevítsünk egy kevés olajat, majd tegyük rá a húst, és fehéredésig süssük. Utána a húst szedjük tányérra.

A serpenyőbe, amelyben a hús készült, tegyük bele a vajat, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd 1 perc után öntsük fel vízzel vagy alaplével.

A húst tegyük vissza az edénybe, 5-8 perc után a tejszínt is adjuk hozzá a finomra vágott kaporral együtt, majd főzzük alacsony láng felett addig, amíg a szósz sűrű lesz, a hús pedig teljesen megpuhul.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük