
Újkrumpliból készül a legfinomabb köret: fűszeres vajjal van egybeforgatva

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
A petrezselymes burgonya is finom, de a kaporral készült vajas újkrumpli isteni, amit őrölt köménnyel is érdemes megbolondítani.
Javában tart az újkrumpliszezon, a piacok és boltok polcain szépen sorakozik a zsenge zöldség, amely csak arra vár, hogy hazavidd és valamilyen lélegzetelállító ételt készíts belőle.
Leggyakrabban köret készül belőle, főként petrezselymes újkrumpli, amely akár főétel is lehet, hisz tényleg annyira finom és laktató, hogy sokszor húsfélét sem kíván mellé az ember.
Természetesen másfajta köretek is készülhetnek a finomságból, amelyeket nagyon egyszerű elkészíteni, mégis nagyon ízletesek. Itt van rögtön a kaporral készült, vajas újburgonya, amit őrölt köménnyel is meg lehet bolondítani, de ha nem kedveled az ízét, akkor hagyd ki nyugodtan. A fantasztikus köretet kínáld rántott szelet mellé, és amíg van, spárgát is dobj a tányérra, ennél jobb ebédet vagy vacsorát kívánni sem lehet.
Kapros, vajas újkrumpli

Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm újkrumpli
- 5 dekagramm vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 2 evőkanál kapor
Elkészítés:
A megtisztított újkrumplit forrásban lévő, sós vízben 15-20 perc alatt főzzük puhára, majd szűrjük le és tegyük salátástálba.
A puha vajat keverjük egybe a fűszerekkel, majd forgassuk a krumplihoz az olívaolajjal együtt.
Fotó: Getty Images