Karácsonyi fánk dagasztás és kelesztés nélkül: mézeskalács-fűszerekkel készül
Az aranybarna fánk pillanatok alatt az asztalra kerül, csak keverd egybe az alapanyagokat, és már sütheted is.
A fánk örök kedvenc, mindenki szereti. A finomság rengeteg recept szerint kipróbálható, mindegyik szuper a maga módján. A legtöbb fánkrecept időigényes, hisz az alapos dagasztás után még keleszteni is kell a tésztát, olykor duplán. Léteznek azonban sütőporral kevert tészták, melyeknél a már említett folyamatok kimaradnak, nincs rájuk szükség.
Igazi karácsonyi finomság
A fánk is lehet ünnepi. Na jó, nekünk, magyaroknak szokatlan, de Horvátországban találkozhatsz karácsonyi fánkkal, melynek az ünnepi vásárokon nagy sikere van. Természetesen a pampuska otthon is összedobható: mi most egy hasonló finomságot mutatunk, melyben mézeskalács-fűszerkeverék adja meg az ünnepi hangulatot. Az édes fánkgolyók kívül szép aranybarnára sülnek, az első falat roppanós, a belseje azonban lágy, olvad a szájban.
Karácsonyi fánk
Hozzávalók 30 darabhoz
- 40 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
- 1 darab tojás
- 1 dl tej
- 1 dl kefir
- olaj a sütéshez
- porcukor vagy fahéjas porcukor a szóráshoz ízlés szerint
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk tálba, majd forgassuk hozzá a sót, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és a mézeskalács-fűszerkeveréket. Ezután keverjük hozzá a tojást, tejet és a kefirt.
A masszát kanál vagy fagyiadagoló segítségével szaggasuk bő, forró olajba, és süssük aranybarnára.
A kész fánkokat még melegen szórjuk meg porcukorral vagy fahéjas porcukorral.
-
2023-12-20 08:32:01
-
2022-12-22 09:36:01
-
2021-12-06 10:16:02
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!