Porhanyós karácsonyi linzer: a tésztába darált mandula is kerül

12
Nyomtatás
Porhanyós mandulás linzer ct
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A linzer a legkedveltebb aprósütemény, melynek ott a helye a karácsonyi asztalon. A finomság bármilyen lekvárral töltve csodálatos.

Az ünnepi sütikínálat egyik kötelezője a linzer. Az aprósüti egyszerűen készül, a titok az összeállításban rejlik: ügyelj rá, hogy hideg vajat használj, és gyors mozdulatokkal dolgozd egybe az alapanyagokat. De ez még nem elég az omlós tésztához, fontos az is, hogy nyújtás előtt 30 percet a hűtőben pihenjen, így könnyen tudsz vele dolgozni.

Így is finom!

A linzer bármilyen lekvárral megkenve mennyei, hogy milyet használsz, az rád van bízva. Az elkészült süti mindig porcukorral hintve kerül az asztalra, ám ha időd engedi, akkor csokival is bevonhatod.

Porhanyós mandulás linzer

Porhanyós mandulás linzer

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált mandula
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál hideg víz (opcionális)
  • liszt a tészta alá
  • ízlés szerint lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a darált mandulát. Ezután morzsoljuk hozzá a hideg, kockákra vágott vajat, majd adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, gyúrjuk cipóvá. (Ha a tészta nehezen állna össze, akkor adjunk hozzá 1-2 evőkanál vizet.) A tésztacipót csomagoljuk folpacka, és tegyük hűtőbe 30 percre.

A pihent tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 3-4 mm vékonyra, és linzerformával szúrjuk ki.

A linzereket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre.

A kisült linzereket ragasszuk össze lekvárral, majd porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon