Karácsonyi fűszeres kókuszlikőr: egy csepp sem marad belőle

Karacsonyi-kokuszlikor-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Készítsd el a klasszikus kókuszlikőrt karácsonyi kiadásban: garantáltan a vendégek kedvence lesz!

Ez az innivaló az egyik legegyszerűbb alkoholos finomság, amit otthon készíthetsz. Nem igényel áztatást, ahogy a legtöbb kókuszlikőr, hiszen a receptben tejszín helyett sűrű kókusztej szerepel, ami az ital krémes állaga mellett az intenzív kókuszos ízt is biztosítja. Ehhez azonban fontos, hogy a konzerves változatot használd, ne pedig a dobozos, folyékonyabb növényi italt, mert utóbbival nem a várt eredményt kapod.

És hogy mitől lesz igazán karácsonyi ez a likőr? Egyrészt természetesen a fahéjtól, hiszen a melengető fűszer fogalma már-már eggyé vált az ünnepi hangulattal, mellé pedig szerecsendió is kerül, amitől még gazdagabb lesz az ízvilág. Mivel ez egy házi likőr, és nem tartalmaz semmilyen felesleges adalékanyagot vagy állagjavítót, fogyasztás előtt mindig rázd fel az üveget, hogy a hozzávalók alaposan összekeveredjenek.

Karácsonyi kókuszlikőr

Karacsonyi-kokuszlikor

Hozzávalók 8 decihez

  • 400 ml konzerves kókusztej
  • 150 ml kókuszital
  • 200 ml fehér rum
  • 50 ml juharszirup (vagy 3 ek. barna cukor)
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 0.5 tk őrölt fahéj
  • 0.5 tk őrölt szerecsendió
  • csillagánizs a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

A rum kivételével tegyünk minden hozzávalót egy közepes edénybe, és forraljuk fel.

Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a rumot.

Öntsük a kókuszlikőrt légmentesen záródó üvegbe, és legalább 3 órára (vagy akár egész éjszakára) tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek és besűrűsödjön.

Fogyasztás előtt alaposan rázzuk fel, mert a fűszerek leülhetnek az üveg aljára.

Fotók: Kaitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük