Karácsonyi mirinda puding gyorsan - A klasszikus mirinda szelet extra verziója
4
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A mirinda szelet egy örök klasszikus, mindenki nagy kedvence. Azonban nemcsak süteményt, hanem pudingot is készíthetünk az isteni narancszseléből, ha felturbózzuk egy kis csokihabbal.
Magából a mirindazseléből ezerféle receptet el tudunk készíteni. Mehet bármilyen piskótára, kekszre, de önmagában is megállja a helyét, mint pohárdesszert. Most én az utóbbira hozok nektek egy szuper receptet, amelyben a narancs ízét egy isteni étcsokoládés-tejszínes krém egészíti ki.
A desszertet tovább ízesíthetjük valamilyen finom alkohollal, narancs- vagy csokilikőrrel, rummal vagy konyakkal, de ilyenkor a folyadék – a narancslé vagy a tejszín – mennyiségéből számítsunk le ugyanannyit. A zselés alap pedig előző nap is elkészíthető, így csak a csokihabot kell majd frissen elkészítenünk, akár addig is, amíg szusszanunk egyet a főfogás után.
Mirinda puding
Hozzávalók 1 adaghoz
- 4 deciliter narancslé
- 2 dekagramm cukor ízlés szerint
- 4 gramm zselatin
- 2 deciliter tejszín
- 8 dekagramm étcsokoládé
- 1 darab reszelt narancshéj
- 1 teáskanál porcukor
Elkészítés:
A zselatint 4 evőkanál narancslével elkeverjük, pár percig állni hagyjuk.
A maradék narancslevet a cukorral felmelegítjük, majd hozzáadjuk a megáztatott zselatint, elkeverjük és felforrósítjuk (de ne forraljuk). 4 szép pohárba elosztjuk, hűlni hagyjuk, majd 3-4 órára hűtőbe rakjuk. Lágy zselét kapunk, nem kell több zselatin bele, hacsak valaki nem szeretne inkább gumicukrot kanalazni.
Az étcsokit mikróban közepes fokozaton nagyjából fél perc alatt, közben meg-megkevergetve felolvasztjuk, hűlni hagyjuk.
A hideg tejszínt a porcukorral lágy habbá verjük, a végén hozzámixeljük a csokit és a narancs lereszelt héját. A lágy habot a megdermedt narancszselé tetejére kanalazzuk, egy óra hűtés után tálaljuk.
A maradék narancslevet a cukorral felmelegítjük, majd hozzáadjuk a megáztatott zselatint, elkeverjük és felforrósítjuk (de ne forraljuk). 4 szép pohárba elosztjuk, hűlni hagyjuk, majd 3-4 órára hűtőbe rakjuk. Lágy zselét kapunk, nem kell több zselatin bele, hacsak valaki nem szeretne inkább gumicukrot kanalazni.
Az étcsokit mikróban közepes fokozaton nagyjából fél perc alatt, közben meg-megkevergetve felolvasztjuk, hűlni hagyjuk.
A hideg tejszínt a porcukorral lágy habbá verjük, a végén hozzámixeljük a csokit és a narancs lereszelt héját. A lágy habot a megdermedt narancszselé tetejére kanalazzuk, egy óra hűtés után tálaljuk.
Címkék: