Magvakkal, gyümölccsel töltött, tepsiben sült alma: mennyei édesség forrón tálalva
A forró, fűszeres töltött alma illata igazi késő őszi, téli hangulatot varázsol a lakásba, és szinte nincs is vele munka.
Az édes csoda egyszerűen összeállítható, csupán a karamell készítése igényel némi tapasztalatot. A karamellás, almás kence szinte mindenhez illik, próbáld ki palacsintára vagy piskótára kenve, de kenyérrel vagy kaláccsal falatozva is letesztelheted.
Az üvegbe zárt finomságot fahéjjal vagy gyömbérrel is bolondíthatod. Érdemes feltankolni a kamra polcait a karamellás almával, az egész család imádni fogja. Ha pedig szeretsz gasztroajándékokkal kedveskedni ismerőseid számára, akkor feltétlen lepd meg őket ezzel a pompás kencével.
Az almát pucoljuk meg, szedjük ki a magházát, majd vágjuk gerezdekre.
Az összekészített almát kevés olajban forgassuk meg, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe. Az almákat körülbelül 1 óra alatt süssük puhára, majd miután kihűlt, pürésítsük.
A cukrot a vízzel karamellizáljuk, majd amint borostyánszínű lesz, vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a tejszínt és a vajat.
A karamellt és az almapürét keverjük egybe, ha szükséges, botmixert használjunk még a selymes textúra érdekében. A finomságot tegyük vissza a tűzhelyre, 1-2 percig forraljuk, utána keverjük hozzá a többi alapanyagot.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu