Aranybarnára sült karfiolfasírt: nem esik szét sütés közben

3
Nyomtatás
Karfiolfasírt cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Zöldségből is készülhet finom, szaftos fasírt, amely bármilyen körettel kínálva nagyszerű. Ilyen a karfiolfasírt is, amit bő olajban vagy sütőbe tolva, leheletnyi zsiradékkal is pirosra süthetsz.

A karfiol sokoldalúan felhasználható zöldség: jólesik a belőle készült leves, főzelék, köret, és persze rántva is tökéletes. Most fasírt formájában ajánljuk, így készítve egyszerűen mennyei, öröm belőle minden falat.

A karfiolfasírt bátran fűszerezhető, aki szeretné, feldobhatja kakukkfűvel, oregánóval vagy egy kis chilivel. Hogy a massza jól formázható legyen, érdemes kicsit hűtőbe tenni, így garantáltan nem fognak szétesni a zöldségpogácsák vagy -golyók.

Karfiolfasírt

Karfiolfasírt ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg karfiol
  • 2 szelet kenyér
  • 1 fej hagyma
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csokor aprított petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 darab tojás
  • 1 bögre zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedjük rózsáira, majd mossuk meg folyó víz alatt. Ezután daráljuk le vagy aprítsuk finomra.

A kenyérszeleteket áztassuk annyi vízbe, amennyi ellepi, majd nyomkodjuk ki.

A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk finomra és kevés olajon dinszteljük üvegesre.

Az összeaprított karfiolhoz keverjük hozzá a sót, borsot, petrezselymet, fokhagymát, tojást, dinsztelt hagymát és a kinyomkodott kenyeret.

A bekevert masszát fedjük le és tegyük hűtőbe 30 percre, így az ízek összeérnek és a formázás is egyszerűbb.

A jól összekevert masszából tetszés szerint formázzunk golyókat, pogácsákat, majd forgassuk őket zsemlemorzsába.

Vegyünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral, majd kenjük meg egy kevés olajjal. Erre sorakoztassuk a karfiolfasírtot, kenjük meg a tetejüket kevés olajjal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 30-40 perc alatt süssük szép aranybarnára. A fasírtokat félidőnél fordítsuk meg.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon