Fűszeres bundában sült karfiol: ha unod a hagyományos panírt

Fűszeres bundában sült karfiolcov
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rántott karfiol nem a megszokott módon készül, hagyományos panír helyett fűszeres palacsintabundában sül készre.

A rántott finomságok népszerűsége töretlen: a rántott hús mellett a zöldségek is örök kedvencek, melyek valamilyen mártogatóssal kínálva esnek igazán jól. Az aranybarna, ropogós bundájú zöldségek közül az egyik legnagyobb favorit a karfiol, melyet máshogy is érdemes kipróbálni.

A karfiol bundája kellemesen ropogós, jó fűszeres. Én bő olajban sütöttem készre, de sütőbe tolva is működik a recept. Ha így tennél, akkor egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd kend le olajjal. Ezután a palacsintamasszába mártott karfiolrózsákat fektesd a tepsire, és told 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre.

Fűszeres bundában sült karfiol

Fűszeres bundában sült karfiol ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg liszt
  • só ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 darab tojás
  • 2 dl tej
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedjük rózsáira, és bő vízben főzzük félpuhára.

A lisztet keverjük össze a sóval, borssal, Cayenne-borssal, római köménnyel, fűszerpaprikával és a fokhagymával. Ezután a tojást és a tejet is adjuk hozzá, keverjük csomómentesre a palacsintaszerű masszát.

A félpuhára főtt rózsákat mártsuk a fűszeres bundába, majd bő, forró olajban süssük szép aranybarnára.

Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük