
Fűszeres bundában sült karfiol: ha unod a hagyományos panírt

A rántott karfiol nem a megszokott módon készül, hagyományos panír helyett fűszeres palacsintabundában sül készre.
A rántott finomságok népszerűsége töretlen: a rántott hús mellett a zöldségek is örök kedvencek, melyek valamilyen mártogatóssal kínálva esnek igazán jól. Az aranybarna, ropogós bundájú zöldségek közül az egyik legnagyobb favorit a karfiol, melyet máshogy is érdemes kipróbálni.
A karfiol bundája kellemesen ropogós, jó fűszeres. Én bő olajban sütöttem készre, de sütőbe tolva is működik a recept. Ha így tennél, akkor egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd kend le olajjal. Ezután a palacsintamasszába mártott karfiolrózsákat fektesd a tepsire, és told 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre.
-
2023-11-22 08:32:01
-
2023-11-10 09:36:02
-
2023-10-28 07:52:01
Fűszeres bundában sült karfiol

Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej karfiol
- 10 dkg liszt
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 1 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 darab tojás
- 2 dl tej
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, és bő vízben főzzük félpuhára.
A lisztet keverjük össze a sóval, borssal, Cayenne-borssal, római köménnyel, fűszerpaprikával és a fokhagymával. Ezután a tojást és a tejet is adjuk hozzá, keverjük csomómentesre a palacsintaszerű masszát.
A félpuhára főtt rózsákat mártsuk a fűszeres bundába, majd bő, forró olajban süssük szép aranybarnára.
Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!