Húsmentes, könnyű vacsora kaliforniai paprikával – Színes, ízes és kevés kalória van benne

töltött paprika vega
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Nem gondoltam volna, hogy eljön az az idő, amikor elkezdem keresni a húsmentes recepteket.

Gyors, tápláló, alakbarát, egyben húsmentes vacsoraötletet kerestem. Ez a húsmentesség egészen új vonal nálam, nem is tudatos, de most jólesik. A vegetáriánus fogás ne tévesszen meg senkit, a húsevők is bőven jóllaknak vele és garantáltan ízleni fog nekik is.

A karfiolt újra elkezdtem felfedezni, múltkor fokhagymás, vajas, parmezános morzsában sütöttem meg, most pedig tölteléknek dolgoztam fel. A karfiolos tölteléket a ricotta teszi krémessé és lággyá.  

Karfiollal töltött kaliforniai paprika

töltött paprika vega recept

Hozzávalók 2 darabhoz:

  • 2 darab kalifornia paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 40 gramm ricotta sajt
  • 1.5 evőkanál petrezselyem (apróra vágva)
  • 1.5 evőkanál bazsalikom (apróra vágott)
  • 1 teáskanál
  • 2 evőkanál citromlé
  • 0.5 darab karfiol
  • 1 teáskanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 darab koktélparadicsom
  • 1 teáskanál bors
  • 50 gramm mozzarella sajt
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt grillfokozaton. A paprikákat tegyük egy tálba, öntsük le olívaolajjal. Tegyük egy fóliával bélelt tepsibe, majd grillezzük 5-6 percig, félidőnél forgassuk meg. Vegyük ki, hagyjuk kihűlni. 

A ricottát, egy evőkanál bazsalikomot és petrezselymet, a sót és a citrom levét keverjük össze egy tálban.

A karfiolt szedjük rózsáira, majd reszeljük le. Tegyük egy serpenyőbe, öntsünk rá egy kevés olívaolajat, és pirítsuk pár percig, adjuk hozzá a maradék bazsalikomot és petrezselymet, majd öntsük egy tálba.

A serpenyőbe tegyünk apróra vágott fokhagymát és vajat, majd adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat, majd a borsot. Vegyük le a tűzről. 

Hosszában vágjuk félbe a meggrillezett paprikákat, távolítsuk el a magokat és a csumájukat, tegyük vissza őket a sütőpapírra. A karfiolt, a paradicsomot és a ricottás krémet jól keverjük össze, ha nem elég krémes, tehetünk még hozzá ricottát. Töltsük bele a paprikákba, majd szórjuk meg reszelt mozzarellával. 

Süssük addig, amíg a mozzarella rá nem olvad a tetejére. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük