Kívül ropogós, belül puha karfiollepény – Mandulaliszttel készül a szénhidrátszegény étel
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
Fogyókúrázók álma ez a szénhidrátban szegény, ropogós karfiollepény, amely a hagyományos péksütemények helyettesítője lehet.
Sokan szoktak otthon kenyeret vagy egyéb péksüteményeket sütni, amely aztán nemcsak szendvicsek alapanyaga lehet, hanem főételek mellé is jólesik majd. Egyetlen hátránya, hogy nem túl alakbarát, szénhidrátban gazdag, így nem lehet korlátlanul enni.
Persze, lehet teljes kiőrlésű kenyerekkel is próbálkozni, de ha igazán szeretnél formában maradni, a karfiol remek helyettesítője lehet a gabonáknak, és még az ízélmény is megmarad. Kötőanyagként egy kis mandulaliszttel kell dúsítani, de még így sem lesz hizlaló.
Karfiollepény
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm karfiol
- 2 darab tojás
- 1.5 evőkanál mandulaliszt
- ízlés szerint petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A karfiolt alaposan mossuk meg, szedjük rózsáira, majd aprítógépben aprítsuk fel. A tojást kicsit verjük fel, majd keverjük hozzá, végül következik a mandulaliszt és az apróra vágott petrezselyem. Sózzuk, borsozzuk, majd formáljunk belőle nem túl vékony lepényeket.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Tegyük a lepényeket sütőpapírral letakart tepsire. Süssük őket 8-10 percig.
Fotó: Getty Images