Csodaszép citromos cupcake: a látványos süti gyümölcsös tölteléket is kap
A cupcake a muffin testvére, csak sokkal finomabb és mutatósabb, mivel a süti tetejére mindig kerül valamilyen krém is.
A mini torta mutatós desszert, amely bármilyen jeles alkalom ünnepi asztalán elfér, de egy sima hétköznap is összedobható. A süti elkészítése nem nehéz, nincs vele sok munka, a végeredmény pedig csodálatos.
A süti krém nélkül is finom, de mégiscsak azzal az igazi: ha szeretnéd, túrókrémet is tehetsz a tetejére, vagy ha növelnéd a kávé erejét, keverj egy keveset a mascarponés krémhez is.
A lisztet szitáljuk keverőtálba és adjuk hozzá a sót, sütőport és a kakaót.
Főzzünk le egy bögre kávét úgy, ahogy szoktuk – kotyogóssal, géppel vagy instant is lehet.
A cukrot mérjük keverőtálba, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat és keverjük habosra. Ezután keverjük hozzá a lisztes keveréket és a kávét. (Ha a tészta túl sűrű, akkor adjunk hozzá kevés tejet.)
A muffintepsit béleljük ki papírral, majd adagoljuk bele a masszát. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.
A habtejszínt, mascarponét és a porcukrot keverjük össze.
A krémet adagoljuk habzsákba, majd nyomjuk a muffin tetejére.
A süti tetejét szórjuk meg kakaóval vagy fahéjjal.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu