Csodaszép kávés cupcake: mascarponés krém koronázza meg

4
Nyomtatás
Kávés cupcake cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A puha cupcake tésztájában kávénak is jut hely. Sőt még mascarponés krém is kerül a tetejére, így mindenkit levesz a lábáról.

A mini torta mutatós desszert, amely bármilyen jeles alkalom ünnepi asztalán elfér, de egy sima hétköznap is összedobható. A süti elkészítése nem nehéz, nincs vele sok munka, a végeredmény pedig csodálatos.

Így is lehet

A süti krém nélkül is finom, de mégiscsak azzal az igazi: ha szeretnéd, túrókrémet is tehetsz a tetejére, vagy ha növelnéd a kávé erejét, keverj egy keveset a mascarponés krémhez is.

Kávés cupcake

Kávés cupcake ct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 22 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 250 ml kávé
  • 12 dkg cukor
  • 3 darab tojás
  • szükség szerint tej

Krém:

  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba és adjuk hozzá a sót, sütőport és a kakaót.

Főzzünk le egy bögre kávét úgy, ahogy szoktuk – kotyogóssal, géppel vagy instant is lehet.

A cukrot mérjük keverőtálba, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat és keverjük habosra. Ezután keverjük hozzá a lisztes keveréket és a kávét. (Ha a tészta túl sűrű, akkor adjunk hozzá kevés tejet.)

A muffintepsit béleljük ki papírral, majd adagoljuk bele a masszát. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.

A habtejszínt, mascarponét és a porcukrot keverjük össze.

A krémet adagoljuk habzsákba, majd nyomjuk a muffin tetejére.

A süti tetejét szórjuk meg kakaóval vagy fahéjjal.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon