12 egyszerű kevert sütemény pillanatok alatt - Csak keverd össze a hozzávalókat
A sütik káprázatos világában könnyedén el lehet merülni, de érdemes a legegyszerűbb kevert finomságokkal kezdeni az ismerkedést.
A kevert finomság pofonegyszerűen készül, teljesen kezdők is sikerrel tálalhatják. A tészta puha, mely a kefirnek köszönhető, az ízében pedig a citrom az úr. Ha szeretnéd, vaníliakivonat is kerülhet a masszába, vagy kandírozott narancshéj, ezektől csak még finomabb és különlegesebb.
Igazi citromrajongóknak kötelező citromos mázzal meglocsolni a süteményt, de porcukorral meghintve is nagyszerű. A puha süti remek választás délutáni kávé vagy tea mellé, és persze vendégvárónak is összedobható.
A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a kefirt és az olajat.
A lisztet a csipet sóval és sütőporral forgassuk egybe, majd keverjük csomómentesre a tojásos keverékkel. Ezután a citrom reszelt héját és levét is dolgozzuk hozzá.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe (24x39 cm-es). Ezután toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (körülbelül 35-45 perc).
A süteményt hagyjuk kihűlni, közben a porcukorból és citromléből keverjünk mázat, majd csorgassuk a felkockázott süteményre.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu