Kefires, citromos kocka: az egyszerű süti kezdőknek is sikerülni fog

Kefires citromos kocka cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pihe-puha sütemény a citrom kellemes, savanykás zamatában hódít, mely egy egyszerű mázzal még különlegesebbé varázsolható.

A kevert finomság pofonegyszerűen készül, teljesen kezdők is sikerrel tálalhatják. A tészta puha, mely a kefirnek köszönhető, az ízében pedig a citrom az úr. Ha szeretnéd, vaníliakivonat is kerülhet a masszába, vagy kandírozott narancshéj, ezektől csak még finomabb és különlegesebb.

Igazi citromrajongóknak kötelező citromos mázzal meglocsolni a süteményt, de porcukorral meghintve is nagyszerű. A puha süti remek választás délutáni kávé vagy tea mellé, és persze vendégvárónak is összedobható.

Kefires-citromos kocka

Kefires citromos kocka ct

Hozzávalók 4 személyre

Süti:

  • 4 darab tojás
  • 250 g cukor
  • 180 g kefir
  • 160 ml olaj
  • 500 g liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 darab citrom reszelt héja és leve
  • vaj a forma kikenéséhez

Máz:

  • 100 g porcukor
  • 1 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a kefirt és az olajat.

A lisztet a csipet sóval és sütőporral forgassuk egybe, majd keverjük csomómentesre a tojásos keverékkel. Ezután a citrom reszelt héját és levét is dolgozzuk hozzá.

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe (24x39 cm-es). Ezután toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (körülbelül 35-45 perc).

A süteményt hagyjuk kihűlni, közben a porcukorból és citromléből keverjünk mázat, majd csorgassuk a felkockázott süteményre.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük