
Kefires, citromos kocka: az egyszerű süti kezdőknek is sikerülni fog

A pihe-puha sütemény a citrom kellemes, savanykás zamatában hódít, mely egy egyszerű mázzal még különlegesebbé varázsolható.
A kevert finomság pofonegyszerűen készül, teljesen kezdők is sikerrel tálalhatják. A tészta puha, mely a kefirnek köszönhető, az ízében pedig a citrom az úr. Ha szeretnéd, vaníliakivonat is kerülhet a masszába, vagy kandírozott narancshéj, ezektől csak még finomabb és különlegesebb.
Igazi citromrajongóknak kötelező citromos mázzal meglocsolni a süteményt, de porcukorral meghintve is nagyszerű. A puha süti remek választás délutáni kávé vagy tea mellé, és persze vendégvárónak is összedobható.
-
2023-12-04 11:08:01
-
2023-11-30 09:36:01
-
2023-11-11 10:16:02
Kefires-citromos kocka

Hozzávalók 4 személyre
Süti:
- 4 darab tojás
- 250 g cukor
- 180 g kefir
- 160 ml olaj
- 500 g liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 2 darab citrom reszelt héja és leve
- vaj a forma kikenéséhez
Máz:
- 100 g porcukor
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a kefirt és az olajat.
A lisztet a csipet sóval és sütőporral forgassuk egybe, majd keverjük csomómentesre a tojásos keverékkel. Ezután a citrom reszelt héját és levét is dolgozzuk hozzá.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe (24x39 cm-es). Ezután toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (körülbelül 35-45 perc).
A süteményt hagyjuk kihűlni, közben a porcukorból és citromléből keverjünk mázat, majd csorgassuk a felkockázott süteményre.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!