Kefires pufi palacsinta vajon sütve: a tésztája könnyű és nagyon puha
A kefirrel készült palacsintát érdemes dupla adagban gyártani, mert ha esetleg marad, könnyedén lefagyaszthatod, kiengedve is ugyanolyan finom.
Az érett, szép nagy paradicsomból fenséges salátákat lehet készíteni. Finom balzsamecettel ízesítve vagy lila hagymával egybeforgatva, de az olaszok panzanelláját is muszáj megemlíteni. A paradicsomnak remekül állnak a zöldfűszerek, de tejföllel, joghurttal vagy kefirrel is ki lehet próbálni.
Az egyik kedvenc paradicsomsalátámban kefir és zöldfűszerek is helyet kapnak. Most petrezselyemmel forgattam egybe a tejterméket, de helyette finomra aprított újhagymával, fokhagymával, metélőhagymával vagy póréhagymával is ki lehet próbálni. Persze ilyenkor ne tervezz randit, mert a hagyma erős aromája érződni fog. Ha kicsit különlegesebb ízesítésben próbálnád ki, akkor friss zsályát keverj a kefirhez.
A lényeg, hogy tálalás előtt tedd hűtőbe néhány órára a salátát, így összeérnek az ízek, jó hidegen kínálva a legfinomabb.
A paradicsomot mossuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel.
A petrezselymet aprítsuk finomra, majd forgassuk egybe a kefirrel és a sóval.
A paradicsomkarikákat forgassuk egybe a kefires keverékkel, fedjük le a tálat, és tegyük hűtőbe néhány órára tálalás előtt.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu