Fűszeres vajas keksz kandírozott gyömbérrel: téli nasi egyszerűen

kandirozott-gyomberes-keksz
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gyömbérrajongók, figyelem! Ezt a kekszet imádni fogod, süsd meg rögtön dupla adagban, nem fogsz benne csalódni.

Ez az isteni keksz duplán gyömbéres: őrölt és kandírozott formában is a tésztába kerül. Utóbbit akár házilag is elkészítheted, ha több időd van, itt találsz hozzá egy szuper receptet

A sok vajnak köszönhetően belül omlós, kicsit ragacsos, kívül pedig roppanós lesz a keksz, tökéletes a textúrák játéka. Az már csak ráadás, hogy milyen egyszerűen készül ez a süti, csak mindent egybe kell keverni, majd megformázni, elronthatatlan a receptje. 

A kekszet érdemes rögtön dupla adagban sütni, mert nagyon gyorsan el fogják kapkodni. 

Keksz kandírozott gyömbérrel

kandirozott-gyomberes-keksz2

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 90 g kandírozott gyömbér
  • 70 g vaj
  • 110 g cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 kisebb db tojás
  • 140 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 0.25 tk szódabikarbóna
  • 0.5 tk őrölt gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A kandírozott gyömbért vágjuk apró darabokra.

A puha vajat keverjük egészen habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot, végül a tojást is.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt gyömbért. Adjuk a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, kezdjük el összeállítani a tésztát. Mikor nagyjából összeállt, forgassuk bele a gyömbérdarabokat is.

Formázzunk a masszából diónyi golyókat, majd a tenyerünkkel picit lapítsuk ki őket. Tegyük őket a tepsire, hagyjunk köztük egy kevés helyet. (Két adagban fognak elférni, a maradékot addig tegyük hűtőbe.)

Toljuk a kekszeket a sütőbe 20-25 percre. Hagyuk őket hűlni 5-10 percig, majd légmentesen zárható dobozban tároljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük