Fűszeres vajas keksz kandírozott gyömbérrel: téli nasi egyszerűen
Gyömbérrajongók, figyelem! Ezt a kekszet imádni fogod, süsd meg rögtön dupla adagban, nem fogsz benne csalódni.
Ez az isteni keksz duplán gyömbéres: őrölt és kandírozott formában is a tésztába kerül. Utóbbit akár házilag is elkészítheted, ha több időd van, itt találsz hozzá egy szuper receptet.
A sok vajnak köszönhetően belül omlós, kicsit ragacsos, kívül pedig roppanós lesz a keksz, tökéletes a textúrák játéka. Az már csak ráadás, hogy milyen egyszerűen készül ez a süti, csak mindent egybe kell keverni, majd megformázni, elronthatatlan a receptje.
A kekszet érdemes rögtön dupla adagban sütni, mert nagyon gyorsan el fogják kapkodni.
Keksz kandírozott gyömbérrel
Hozzávalók 20 darabhoz
- 90 g kandírozott gyömbér
- 70 g vaj
- 110 g cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 kisebb db tojás
- 140 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 0.25 tk szódabikarbóna
- 0.5 tk őrölt gyömbér
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A kandírozott gyömbért vágjuk apró darabokra.
A puha vajat keverjük egészen habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot, végül a tojást is.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt gyömbért. Adjuk a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, kezdjük el összeállítani a tésztát. Mikor nagyjából összeállt, forgassuk bele a gyömbérdarabokat is.
Formázzunk a masszából diónyi golyókat, majd a tenyerünkkel picit lapítsuk ki őket. Tegyük őket a tepsire, hagyjunk köztük egy kevés helyet. (Két adagban fognak elférni, a maradékot addig tegyük hűtőbe.)
Toljuk a kekszeket a sütőbe 20-25 percre. Hagyuk őket hűlni 5-10 percig, majd légmentesen zárható dobozban tároljuk.
-
2024-04-18 08:32:01
-
2024-04-09 10:16:01
-
2024-03-23 11:08:02
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!