Kuglóf még soha nem volt ilyen finom: a puha tészta édes cseresznyét rejt

182699217 539788210740977 5440040044522617474 n
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sütemény tésztája szaftos, puha és mennyei, szó szerint pillanatok alatt eltűnik a tálcáról.

A kevert tésztájú kuglóf mindig remek választás, ha gyorsan szeretnéd finom édességgel kényeztetni magad és környezeted. Rengetegféle izgalmas receptet lehet kipróbálni, érdemes szezonális gyümölcsökkel feldobni a finom sütit.

Imádom a kétféle színű süteményeket, lehet az egyszerű muffinpiskóta vagy kuglóf, nálam mindig nyerők. A kedvenc kevert kuglófomat olykor szeretem gyümölccsel feldobni, nyáron cseresznyét vagy meggyet szoktam használni. Mindkét gyümölcs mellé nagyon jól illik a rum, ezért azt is érdemes a tésztába keverni. Egyszerűen készül, illatos és nagyon finom.

Cseresznyés kuglóf

kct

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 bögre liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3 darab tojás
  • 1 bögre cukor
  • 50 milliliter olaj
  • 1 bögre tej
  • 2 teáskanál rumaroma
  • 200 gramm cseresznye vagy meggy
  • 3 evőkanál kakaó
  • 100 milliliter tej
  • porcukor a tálalásnál
  • vaj a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A formát (24 centiméter) kenjük ki vajjal.

A lisztet és a sütőport keverjük egybe.

A tojásokat keverjük habosra a cukorral, utána adjuk hozzá az olajat, 1 bögre tejet, a rumot, utána pedig a liszttel egybekevert sütőport is forgassuk bele.

Egy másik tálban a kakaót és a 100 milliliter tejet keverjük egybe.

A bekevert lisztes-tojásos massza felét öntsük a kakaós keverékre.

A meggy vagy a cseresznye felét szórjuk a kivajazott formába, utána öntsük rá a világos színű keveréket, majd a világos masszára a kakaósat, utána pedig a maradék gyümölcsöt szórjuk a tésztára.

A süteményt toljuk az előmelegített sütőbe 20-35 percre, alkalmazzunk tűpróbát. 

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük