Kivis-avokádós smoothie – A zöld színű vitaminbomba

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Tavasszal is van influenzaszezon, úgyhogy fokozattan szüksége van vitaminra a szervezetnek, és mi sem jobb vitaminforrás, mint a gyümölcs és a zöldség - ebben az italban kivi, avokádó és lime szerepel, csupa zöld színű, egészséges finomság. 

A gyümölcsök mellé növényi tej vagy gyümölcslé kerül, amelyiket szeretnénk. Nagyon jól passzol hozzá a mandula-, kókusz-, szójatej, illetve a rostos gyümölcslevek, de akár sima vízzel is hígíthatjuk.

A recept irányadó, ízlés szerint lehet édesebbre, savanyúbbra, sűrűbbre, hígabbra készíteni - szerencsére a smoothie esetében könnyű utólag korrigálni az ízeket. A turmixolást alacsony fokozaton kezdjük, majd kapcsoljuk egyre magasabbra és magasabbra, amíg teljesen krémes nem lesz az ital. 

A smoothie-t még tovább lehet fokozni, mehet bele alma, eper, banán, de spenót is, illetve használhatunk fagyasztott gyümölcsöket is. A kivi és a lime bővelkedik a C-vitaminban, az avokádó telítetlen zsírsavakban, B-, C-, E- és A-vitaminban gazdag. Fontos, hogy jó érett avokádót és kivit használjunk, különben nagyon nehéz dolgunk lesz a pürésítésnél. 

Kivis-avokádós smoothie

kivis-avokádós-smoothie-recept

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 0.5 darab avokádó
  • 2 darab kivi
  • 0.5 darab lime
  • 0.25 bögre növényi tej vagy gyümölcslé
  • 1 evőkanál méz
  • 2 darab jégkocka opcionális
Recept idők

Elkészítés:

A tejet vagy gyümölcslevet és a mézet tegyük egy turmixgépbe. Facsarjuk ki a lime levét, öntsük hozzá.

Az avokádó húsát kanalazzuk ki, vágjuk össze, a kiviket pucoljuk meg, daraboljuk össze. Adjuk hozzá a tejhez vagy gyümölcsléhez a jégkockákkal együtt.

Turmixoljuk az egészet krémesre, ha túl sűrűnek érezzük, adagoljunk még hozzá folyadékot. Ha teljesen egynemű, krémes az ital, készen vagyunk.

Fotó: Getty Images 

Ezt is szeretjük