![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Klasszikus kaszinótojás ünnepi kiadásban – A franciasaláta sem hiányozhat mellőle
![kaszinótojás cover](https://kep.index.hu/1/0/4076/40768/407686/40768681_3110945_6848f7ea2219c20847d78812cc3ffdf2_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A szilveszteri asztalról nem hiányozhat a kaszinótojás, amelyet nem nagy munka elkészíteni, és sokkal finomabb lesz, mintha készen vennéd.
Kevés nagyobb klasszikust tudok elképzelni, mint a kaszinótojást, amelyet egy időben minden hidegtálon megtalálhattál. Mutatós, és nagyon egyszerűen elkészíthető recept, ünnepekkor érdemes ezt kínálni a vendégeknek. Készítheted magában, és tálalhatod pirítóssal, de remekül illik hozzá a franciasaláta is. Ha szeretnél egy kicsit kísérletezni, akkor próbáld ki ezt az extra változatot, ahol nem elég, hogy a fehérjét bepanírozod és olajban kisütöd, de a tetejére még pirított bacont is tehetsz.
A hagyományos változatnál érdemes minél zsírosabb majonézzel és tejföllel dolgozni, hogy kellemes, krémes állagot kapjon a töltelék. Ha kicsit több időd van, akkor a majonézt is készítsd el házilag.
Klasszikus kaszinótojás
![kaszinótojás recept](https://kep.index.hu/1/0/4076/40768/407687/40768763_aab82ea35c0b971bee5719f78f683821_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
Kaszinótojás:
- 4 darab tojás (L-es)
- 1 evőkanál majonéz
- 1 kávéskanál mustár
- 40 gramm vaj (puha)
- 1 csipet szerecsendió
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Franciasaláta:
- 250 gramm franciasaláta-keverék
- 2 evőkanál majonéz
- 1 kávéskanál mustár
- 2 evőkanál tejföl
- 1 kávéskanál citromlé
- 1 kávéskanál porcukor
- 1 csipet szerecsendió
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A tojásokat főzzük keményre, itt találsz szuper módszert a főzésre és a pucolásra is. Ha megpucoltuk a tojásokat, vágjuk félbe, és óvatosan vegyük ki a sárgájukat.
A franciasaláta-keveréket kevés sós vízben főzzük puhára, nagyjából 10-12 perc alatt, majd szűrjük le.
Egy tálban keverjük össze a puha vajat, a majonézt, a mustárt, a tojások sárgáit, tegyünk bele egy csipet szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk. Töltsük vissza a tojások fehérjéibe a krémet.
Készítsük el a majonézes szószt is. A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a citromlevet, a porcukrot keverjük össze, tegyünk hozzá egy csipet szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan forgassuk össze a zöldségkeverékkel. Tegyük a tojások mellé, majd rakjuk hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!