
A legfinomabb palacsintatészta vajjal készítve: ezzel a módszerrel tényleg tökéletes lesz
Még finomabb és illatosabb lesz a palacsinta, ha a tésztájába olvasztott vajat keversz.
Ha kipróbálnál egy különleges és újszerű desszertet, amely akár reggelinek is beillik, akkor ezzel a koreai töltött palacsintával csak jól járhatsz. Az elterjedtebb amerikai palacsintához képest a hotteok egy édes-fahéjas töltelékkel készül, amelynek az alapja valamilyen dióféle. Ebben a receptben dió szerepel, de erdei mogyoróval vagy mandulával is nagyon finom lesz.
A másik különbség a tésztájában rejlik. Sütőpor helyett ugyanis élesztőtől fut fel, így a végeredmény kissé ragacsosabb állagú és harapósabb lesz.
A cukrot és az instant élesztőt keverjük a langyos szójaitalhoz, majd néhány percre tegyük félre, hogy felfusson.
Közben egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sót és az olajat, majd adjuk hozzá az élesztős keveréket, és gyúrjunk belőle összeálló tésztát. Dagasszuk 4-5 percig, majd takarjuk le konyharuhával, és hagyjuk legalább 1 óráig meleg helyen pihenni.
Amíg a tészta kel, egy tálkában keverjük össze a töltelék hozzávalóit, és tegyük félre.
A megkelt tésztát borítsuk beolajozott felületre, és osszuk 6 egyenlő részre. A darabokból formázzunk korongokat, mindegyikre kanalazzunk a töltelékből, majd a széleket – mint egy batyut – csipkedjük össze, és formázzunk belőlük 1-1,5 cm vastag palacsintákat.
Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat, és oldalanként 3-4 perc alatt süssük őket aranybarnára. Hagyjuk kissé kihűlni, majd még melegen fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu