Így készül a koreai töltött palacsinta: édes, diós tölteléktől különleges

3
Nyomtatás
Koreai-palacsinta-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Hétvégére dobd össze ezt a puha, édes töltelékkel készülő koreai palacsintát, amely garantáltan újdonság lesz a megszokott receptek után.

Ha kipróbálnál egy különleges és újszerű desszertet, amely akár reggelinek is beillik, akkor ezzel a koreai töltött palacsintával csak jól járhatsz. Az elterjedtebb amerikai palacsintához képest a hotteok egy édes-fahéjas töltelékkel készül, amelynek az alapja valamilyen dióféle. Ebben a receptben dió szerepel, de erdei mogyoróval vagy mandulával is nagyon finom lesz.

A másik különbség a tésztájában rejlik. Sütőpor helyett ugyanis élesztőtől fut fel, így a végeredmény kissé ragacsosabb állagú és harapósabb lesz.

Koreai töltött palacsinta

Koreai-palacsinta

Hozzávalók 6 darabhoz

A palacsintához:

  • 200 ml langyos szójaital vagy más növényi ital
  • 1 ek. cukor
  • 1 tk. instant élesztő
  • 250 g finomliszt
  • 1 csapott tk.
  • 2 ek. napraforgóolaj
  • olaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 50 g dió apróra darabolva
  • 1 ek. szezámmag
  • 50 g barna cukor
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot és az instant élesztőt keverjük a langyos szójaitalhoz, majd néhány percre tegyük félre, hogy felfusson.

Közben egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sót és az olajat, majd adjuk hozzá az élesztős keveréket, és gyúrjunk belőle összeálló tésztát. Dagasszuk 4-5 percig, majd takarjuk le konyharuhával, és hagyjuk legalább 1 óráig meleg helyen pihenni.

Amíg a tészta kel, egy tálkában keverjük össze a töltelék hozzávalóit, és tegyük félre.

A megkelt tésztát borítsuk beolajozott felületre, és osszuk 6 egyenlő részre. A darabokból formázzunk korongokat, mindegyikre kanalazzunk a töltelékből, majd a széleket – mint egy batyut – csipkedjük össze, és formázzunk belőlük 1-1,5 cm vastag palacsintákat.

Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat, és oldalanként 3-4 perc alatt süssük őket aranybarnára. Hagyjuk kissé kihűlni, majd még melegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon