Fűszeres koreai uborkasaláta: bármilyen sültet feldob az izgalmas köret

7
Nyomtatás
uborkasaláta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Érdemes kipróbálni az uborkasaláta ázsiai verzióját, pillanatok alatt kész, és nagyon finom és izgalmas, csak szeretni lehet.

Ha szereted a klasszikus ecetes-cukros uborkasalátát, a koreai verzió is nagy kedvenced lesz, ugyanúgy egyszerre édes és sós, csak sokkal izgalmasabb. A koreai változatot a szójaszósz sózza, a szezámolajtól picit diós pluszízt kap, a chilitől pedig kellemesen csípős lesz. 

Bár nem kötelező eleme, hagymát is keverhetsz bele, legyen az vörös, lila vagy zöld, illetve a fokhagymát sem érdemes kihagyni belőle. A kész salátát megkoronázhatod friss chilikarikákkal is, de a pirított szezámmagot se hagyd le róla, a picit ropogós elem nagyon jól passzol hozzá. 

Koreai uborkasaláta

uborkasaláta2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 darab kígyóuborka
  • opcionális lila hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek rizsecet
  • 1 ek cukor
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 tk chilipehely (koreai)
  • ízlés szerint
  • szezámmag (tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát mossuk meg, vágjuk le a végeit. Vágjuk vastagabb szeletekre vagy kockákra. A hagymákat pucoljuk meg, a lilát vágjuk hajszálvékony szeletekre, a fokhagymát reszeljük le. Keverjük össze a zöldségeket egy tálban.

Az ecetet, a cukrot, a szójaszószt, az olajat és a chilit keverjük össze egy kis tálban. Ha szeretnénk, lehet csípősebb is. 

Öntsük a szószt a zöldségekre, forgassuk egybe. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk.

A szezámmagot pirítsuk meg egy száraz serpenyőben, majd szórjuk a saláta tetejére. 

Rögtön kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon