Kevés kalóriás görögdinnye-saláta fetával: a gyümölcs és a sajt nagyon jól megy egymáshoz
A görögdinnyéhez nagyon jól megy a feta sajt, egy finom saláta alapanyagaként például hűsítő és egészséges fogás varázsolható belőlük.
Ha szereted a klasszikus ecetes-cukros uborkasalátát, a koreai verzió is nagy kedvenced lesz, ugyanúgy egyszerre édes és sós, csak sokkal izgalmasabb. A koreai változatot a szójaszósz sózza, a szezámolajtól picit diós pluszízt kap, a chilitől pedig kellemesen csípős lesz.
Bár nem kötelező eleme, hagymát is keverhetsz bele, legyen az vörös, lila vagy zöld, illetve a fokhagymát sem érdemes kihagyni belőle. A kész salátát megkoronázhatod friss chilikarikákkal is, de a pirított szezámmagot se hagyd le róla, a picit ropogós elem nagyon jól passzol hozzá.
Az uborkát mossuk meg, vágjuk le a végeit. Vágjuk vastagabb szeletekre vagy kockákra. A hagymákat pucoljuk meg, a lilát vágjuk hajszálvékony szeletekre, a fokhagymát reszeljük le. Keverjük össze a zöldségeket egy tálban.
Az ecetet, a cukrot, a szójaszószt, az olajat és a chilit keverjük össze egy kis tálban. Ha szeretnénk, lehet csípősebb is.
Öntsük a szószt a zöldségekre, forgassuk egybe. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk.
A szezámmagot pirítsuk meg egy száraz serpenyőben, majd szórjuk a saláta tetejére.
Rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu