Korianderrel és lime-mal sült csirkecombfilé: az ízletes pác tartja szaftosan

koriandercsirke
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Azon kívül, hogy bekevered a pácot és bedobod a sütőbe a combokat, nincs más dolgod az alábbi recepttel, egy fárasztó nap után pont tökéletes.

A sütőben sült, pácolt csirkecomb olyan alaprecept, amelyre mindenkinek szüksége van a konyhában, hiszen 5 perc munka van vele és isteni finom. Ráadásul rengetegféleképpen készítheted el, a pác lehet chilis, zöldfűszeres, mézes, mustáros, bármit belekeverhetsz az olajba, amit csak szeretnél.

Az alábbi verzió kicsit különlegesebb, lime és koriander dominál a pácban, de ha esetleg nem kedveled a markánsabb zamatú zöldfűszert, citrom és petrezselyem párosával is működik a recept. Ha csirkecombfilét használsz, gyorsabban átsül a hús, de csontos combbal is dolgozhatsz. 

Ha van otthon grilled, készítsd el rácson a húst: ebben az esetben tedd a bepácolt combfiléket a grill legforróbb részére, majd pirítsd őket oldalanként 4-5 percig. Ha kívülről nagyon megpirulnának, tedd át őket egy kevésbé meleg részre, ott süsd tovább. Ha csontos combbal dolgozol, azokat 15 percig süsd oldalanként. 

Korianderes-lime-os csirkecomb

csirkecombkoriander

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 8 darab csirkecombfilé (bőr nélkül)
  • 1 csokor koriander
  • 1 darab lime héja
  • 60 milliliter lime-lé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál
  • ízlés szerint bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A hús kivételével tegyünk minden hozzávalót egy aprítógépbe: a koriandert levelekre szedve, a fokhagymát zúzva, a lime-héjat reszelve. Alaposan dolgozzuk őket össze. Öntsük a pácot egy nagyobb méretű, simítózáras zacskóba vagy egy olyan tálba, amit le tudunk fedni. Tegyük a húst a pácba, alaposan rázzuk vele össze, hogy mindenhol befedje a csirkecombokat. Tegyük a hűtőbe minimum 30 percre, de akár 3 órára. 

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

Szedjük ki a pácból a combokat, rázzuk le róluk a felesleget, majd tegyük őket a tepsibe. Süssük őket nagyjából 30 percig. Ha esetleg nem filét használunk, akkor csonttal együtt kb. 45 perc kell neki. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük