Korianderrel és lime-mal sült csirkecombfilé: az ízletes pác tartja szaftosan
Cikkek
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Fűszeres csirkemellcsíkok zöldséggel keverve: kiadós és finom
Ropogós
Puha, ragacsos mézeskalácsos brownie: a fűszerektől illatos
Fűszeres vörösáfonya-szósz: a karácsonyi sültek mellé kötelező
Karácsonyi csokis pöfeteg: álompuha süti a csokirajongóknak
Narancsos mázzal sült, omlós sonka: az ünnepi asztal éke lesz
Remegős, almás sajttorta karamellel: a nagy kedvenc téli kiadása
Azon kívül, hogy bekevered a pácot és bedobod a sütőbe a combokat, nincs más dolgod az alábbi recepttel, egy fárasztó nap után pont tökéletes.
A sütőben sült, pácolt csirkecomb olyan alaprecept, amelyre mindenkinek szüksége van a konyhában, hiszen 5 perc munka van vele és isteni finom. Ráadásul rengetegféleképpen készítheted el, a pác lehet chilis, zöldfűszeres, mézes, mustáros, bármit belekeverhetsz az olajba, amit csak szeretnél.
Az alábbi verzió kicsit különlegesebb, lime és koriander dominál a pácban, de ha esetleg nem kedveled a markánsabb zamatú zöldfűszert, citrom és petrezselyem párosával is működik a recept. Ha csirkecombfilét használsz, gyorsabban átsül a hús, de csontos combbal is dolgozhatsz.
Ha van otthon grilled, készítsd el rácson a húst: ebben az esetben tedd a bepácolt combfiléket a grill legforróbb részére, majd pirítsd őket oldalanként 4-5 percig. Ha kívülről nagyon megpirulnának, tedd át őket egy kevésbé meleg részre, ott süsd tovább. Ha csontos combbal dolgozol, azokat 15 percig süsd oldalanként.
Korianderes-lime-os csirkecomb
Hozzávalók 8 darabhoz
- 8 darab csirkecombfilé (bőr nélkül)
- 1 csokor koriander
- 1 darab lime héja
- 60 milliliter lime-lé
- 3 gerezd fokhagyma
- 0.5 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál só
- ízlés szerint bors
- 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A hús kivételével tegyünk minden hozzávalót egy aprítógépbe: a koriandert levelekre szedve, a fokhagymát zúzva, a lime-héjat reszelve. Alaposan dolgozzuk őket össze. Öntsük a pácot egy nagyobb méretű, simítózáras zacskóba vagy egy olyan tálba, amit le tudunk fedni. Tegyük a húst a pácba, alaposan rázzuk vele össze, hogy mindenhol befedje a csirkecombokat. Tegyük a hűtőbe minimum 30 percre, de akár 3 órára.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Szedjük ki a pácból a combokat, rázzuk le róluk a felesleget, majd tegyük őket a tepsibe. Süssük őket nagyjából 30 percig. Ha esetleg nem filét használunk, akkor csonttal együtt kb. 45 perc kell neki.
Fotó: Getty Images