A sütőben sült édeskrumpli is lehet ropogós – Egy hozzávaló a titka
A kívül ropogós, belül puhára sült édeskrumpli tökéletes alternatíva a hagyományos helyett, ha rád jön a nassolhatnék.
A krumplipüré régi kedvenc, mely vajjal és tejjel törve készül a legtöbb háztartásban, érdemes azonban más változatokban is kipróbálni. Például tej helyett készítsd el tejföllel vagy meleg tejszínnel. Ha kicsit pikánsabb változatban élveznéd, akkor mustárral vagy fokhagymával megbolondítva fedezd fel. Ennyivel nem érnek véget a krumplipüré-variációk, zöldségekkel és szalonnával gazdagított recept is ismert.
A krumplipüré-palettán az egyik kedvencem a krémsajttal és reszelt sajttal készített változat, mely ettől a két összetevőtől elképesztően selymes textúrában élvezhető, de az ízén is nyomot hagynak. Fűszerek közül a szerecsendió kihagyhatatlan, a pikáns íz kedvéért pedig fehér bors is elfér benne.
A burgonyát pucoljuk meg, vágjuk közepes kockákra, majd bő, sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le és kezdjük el simára törni a vajjal, krémsajttal, reszelt sajttal és a tejjel együtt, közben fűszerezzük fehér borssal, szerecsendióval és sóval, ha szükséges.
A simára tört burgonyát még melegen kínáljuk hús vagy zöldségek mellé.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors