Görög krumplisaláta feta sajttal: önálló fogásként is megállja a helyét
Annyira tartalmas, hogy könnyed ebédként is helytáll, ráadásul valódi vitaminbomba a sokféle zöldségnek köszönhetően.
Ezt a krémes és lágy tzatzikit pofonegyszerű elkészíteni. Friss és könnyed mártogatós, ami kifejezetten jól fog esni akár zöldségekkel mártva, akár egy hétvégi baráti összejövetelen előételként, vagy egy frissen sült hús mellé.
Ráadásul csupán néhány hozzávalóból készül: a főszerep az uborkáé, a görög joghurté és a sok fokhagymáé. Akár itthon, akár Görögországban jársz, ezt az ételt mindenképpen kóstold meg, illetve még más különlegességekről is olvashatsz, ha ide kattintasz.
Az uborkát mossuk meg, majd reszeljük le durvára. Szórjuk meg egy csipet sóval, majd várjunk 10 percet, amíg levet ereszt az uborka. Ezután nyomkodjuk ki belőle a nedvességet és tegyük félre.
Egy közepes méretű tálba tegyük bele a joghurtot, nyomjuk rá a fokhagymát, illetve szórjuk rá a felaprított, friss mentát is.
Végül adjuk hozzá a kinyomkodott uborkát és alaposan keverjük össze.
Pihentessük kb. 10 percig a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek, majd már tálalhatjuk is.
Kenceként pirítósra, köretként húsok mellé vagy mártogatósnak is szuper választás.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu