Aranybarna krumplis tócsni tavaszi kiadásban: spenót gazdagítja

Krumplis-spenótos tócsni cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kívül ropogósra, belül krémesre sült érméket érdemes pluszzöldséggel gazdagítani, úgy sokkal finomabb a régi kedvenc.

A tócsni vagy lapcsánka egyszerű finomság, mely minden évszakban jólesik. A krumplis massza jó fűszeresen az igazi, de az ízesítők mellett zöldségeket is érdemes keverni bele. A krumplihoz remekül illik a cukkini, sárgarépa, medvehagyma vagy épp a spenót.

Így kínáld!

A spenótos tócsni jólesik magában, de azért valamilyen mártogatós elfér mellé: vagy egyszerűen kend meg tejföllel és szórj rá sajtot, vagy simán feta sajttal kínáld!

Krumplis-spenótos tócsni

Krumplis-spenótos tócsni ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg spenót
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 darab tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát tisztítsuk meg, majd reszeljük le. (A krumpli levét nem kell kinyomkodni.)

A spenótot mossuk meg és daraboljuk fel tetszőlegesen, majd adjuk a lereszelt krumplihoz a sóval, borssal, reszelt fokhagymával, tojással és a liszttel együtt. (Ha túl folyós a massza, akkor a lisztből adjunk még hozzá.)

Egy serpenyőben forrósítsunk egy kevés olajat.

Az alaposan kikevert masszából kanál vagy fagyiadagoló segítségével tegyünk kis adagokat a felmelegített olajba, és mindkét oldalán süssük szép aranybarnára a tócsnit.

Szedjük papírtörlővel bélelt tányérra, majd rögtön kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük