![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Tartalmas krumplis tészta felturbózva: pirított baconkockák is kerülnek bele
![ktcover](https://kep.index.hu/1/0/3668/36689/366899/36689987_2802513_35d6e10b3ea59f614b2e984ef3ad6971_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A hagyományos kedvenc, más néven a gránátos kocka nem a megszokott módon készül, pirosra sült szalonnával dúsítva sokkal finomabb lesz.
A jó öreg krumplis tészta szerény finomság, amit hűvösebb időben különösen jólesik elkészíteni, na meg akkor, ha épp spórolós napok elé néz az ember. A krumplis tészta akkor tökéletes, ha jó szaftos, épp ezért érdemes szalonnával egybeforgatva elkészíteni.
Egyszerűsége ellenére a krumplis tészta sokféle módon tehető izgalmassá, köretként is lehet kínálni sült csirke mellé, de olaszosan is szervírozhatod. Ha mediterrán stílusban szeretnéd összedobni, akkor használj szélesmetéltet és sűrített paradicsomot is keverj a krumplihoz.
Az alábbi verzióhoz a szalonnát külön is le lehet pirítani, ha azonban nem szeretnél plusz mosogatnivaló serpenyőt, akkor a hagyma dinsztelése előtt pirítsd le, majd amikor ropogósra sült, add hozzá a hagymát, utána jöhet a pirospaprika és a krumpli.
Krumplis tészta felturbózva
![ktct](https://kep.index.hu/1/0/3669/36690/366900/36690065_6b90f576d124139d168d807b703a48e8_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dekagramm krumpli
- 50 dekagramm fodros kockatészta
- 15 dekagramm húsos szalonna vagy bacon
- só és bors ízlés szerint
- kevés olaj
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 darab vöröshagyma
- szükség szerint víz
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A megpucolt hagymát vágjuk finomra, kevés olajon dinszteljük üvegesre, utána szórjuk rá a pirospaprikát, majd a kockára vágott krumplit is forgassuk hozzá. 2-3 perc után öntsünk rá vizet (körülbelül annyit, amennyi ellepi, de vigyázzunk, ne csorduljon túl a víz), fűszerezzük sóval és borssal. Amikor a krumpli megpuhult, a szaft besűrűsödött, zárjuk el a lángot a fazék alatt.
A szalonnát kockázzuk fel, majd saját zsírján (ha szükséges, kevés olajat alá lehet önteni) süssük pirosra.
A kifőtt tésztát keverjük össze a krumplival és a szalonnakockákkal. Az elkészült étel mellé kínáljunk savanyút.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!