Tartalmas krumplis tészta felturbózva: pirított baconkockák is kerülnek bele

ktcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hagyományos kedvenc, más néven a gránátos kocka nem a megszokott módon készül, pirosra sült szalonnával dúsítva sokkal finomabb lesz.

A jó öreg krumplis tészta szerény finomság, amit hűvösebb időben különösen jólesik elkészíteni, na meg akkor, ha épp spórolós napok elé néz az ember. A krumplis tészta akkor tökéletes, ha jó szaftos, épp ezért érdemes szalonnával egybeforgatva elkészíteni.

Egyszerűsége ellenére a krumplis tészta sokféle módon tehető izgalmassá, köretként is lehet kínálni sült csirke mellé, de olaszosan is szervírozhatod. Ha mediterrán stílusban szeretnéd összedobni, akkor használj szélesmetéltet és sűrített paradicsomot is keverj a krumplihoz.

Az alábbi verzióhoz a szalonnát külön is le lehet pirítani, ha azonban nem szeretnél plusz mosogatnivaló serpenyőt, akkor a hagyma dinsztelése előtt pirítsd le, majd amikor ropogósra sült, add hozzá a hagymát, utána jöhet a pirospaprika és a krumpli.

Krumplis tészta felturbózva

ktct

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dekagramm krumpli
  • 50 dekagramm fodros kockatészta
  • 15 dekagramm húsos szalonna vagy bacon
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 darab vöröshagyma
  • szükség szerint víz
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A megpucolt hagymát vágjuk finomra, kevés olajon dinszteljük üvegesre, utána szórjuk rá a pirospaprikát, majd a kockára vágott krumplit is forgassuk hozzá. 2-3 perc után öntsünk rá vizet (körülbelül annyit, amennyi ellepi, de vigyázzunk, ne csorduljon túl a víz), fűszerezzük sóval és borssal. Amikor a krumpli megpuhult, a szaft besűrűsödött, zárjuk el a lángot a fazék alatt.

A szalonnát kockázzuk fel, majd saját zsírján (ha szükséges, kevés olajat alá lehet önteni) süssük pirosra.

A kifőtt tésztát keverjük össze a krumplival és a szalonnakockákkal. Az elkészült étel mellé kínáljunk savanyút.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük