Puha kukoricapogácsa néhány hozzávalóból: tökéletes kenyér helyett
Ez a különleges pogácsa főként Dominikán ismert, de Dél-Amerika számos részén előszeretettel fogyasztják, az elkészítése pedig pofonegyszerű.
Ez a Dominikán elterjedt, úgynevezett Arepitas de Maiz nevű szelet még a legelegánsabb helyi éttermek étlapján is szerepel. Fogyasztható egyszerű reggeliként, ebédként, de mártogatós vagy főétel mellé is népszerű.
Ennek a köretnek vagy kenyérhelyettesítőnek a titka a kukoricalisztben rejlik, úgyhogy gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Az elkészítése sem bonyolult, a kulcsfontosságú alapanyagai közé pedig a kukoricalisztet és a cukrot soroljuk.
Kukoricapogácsa
Hozzávalók 4 adaghoz
- 160 g kukoricaliszt
- 60 ml tej
- 2 db tojás
- 0.75 tk só
- 1 tk ánizs (opcionális)
- 1.5 tk cukor
- 230 ml olaj
Elkészítés:
Egy közepes tálban keverjük össze a kukoricalisztet, a tejet, a tojásokat, a sót, az ánizst és a cukrot.
Alaposan keverjük össze, majd fedjük le a tálat és pihentessük a keveréket a hűtőben kb. 1 órát.
Ha pihent a tészta, vegyünk elő egy serpenyőt, öntsük bele a sütéshez előírt olajmennyiséget, majd hevítsük fel.
A tésztakeveréket 2 evőkanál segítségével adagoljuk bele a forró olajba. Akkor jó, ha kisebb palacsintaformákat kapunk.
Süssük oldalanként 2-3 percig a korongokat, majd szedjük konyhai papírtörlőre, hogy lecsepegjen róluk a felesleges olaj.
Tálalhatjuk forrón köretként, de akár hidegen, mártogatós mellé is tökéletes.
-
2024-03-31 11:08:01
-
2024-03-17 10:16:01
-
2023-12-30 09:28:02
Fotó forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!