Puha kukoricapogácsa néhány hozzávalóból: tökéletes kenyér helyett

kukoricapogacsa
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a különleges pogácsa főként Dominikán ismert, de Dél-Amerika számos részén előszeretettel fogyasztják, az elkészítése pedig pofonegyszerű.

Ez a Dominikán elterjedt, úgynevezett Arepitas de Maiz nevű szelet még a legelegánsabb helyi éttermek étlapján is szerepel. Fogyasztható egyszerű reggeliként, ebédként, de mártogatós vagy főétel mellé is népszerű.

Ennek a köretnek vagy kenyérhelyettesítőnek a titka a kukoricalisztben rejlik, úgyhogy gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Az elkészítése sem bonyolult, a kulcsfontosságú alapanyagai közé pedig a kukoricalisztet és a cukrot soroljuk.

Kukoricapogácsa

kukoricapogacsa

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 160 g kukoricaliszt
  • 60 ml tej
  • 2 db tojás
  • 0.75 tk
  • 1 tk ánizs (opcionális)
  • 1.5 tk cukor
  • 230 ml olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tálban keverjük össze a kukoricalisztet, a tejet, a tojásokat, a sót, az ánizst és a cukrot.

Alaposan keverjük össze, majd fedjük le a tálat és pihentessük a keveréket a hűtőben kb. 1 órát. 

Ha pihent a tészta, vegyünk elő egy serpenyőt, öntsük bele a sütéshez előírt olajmennyiséget, majd hevítsük fel. 

A tésztakeveréket 2 evőkanál segítségével adagoljuk bele a forró olajba. Akkor jó, ha kisebb palacsintaformákat kapunk.

Süssük oldalanként 2-3 percig a korongokat, majd szedjük konyhai papírtörlőre, hogy lecsepegjen róluk a felesleges olaj.

Tálalhatjuk forrón köretként, de akár hidegen, mártogatós mellé is tökéletes. 

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük