Aranybarnára sült, 15 perces kukoricás lepény: tejföllel tálald

kukoricas-lepeny
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ezt a lepényt mindössze néhány összetevőből és alig negyedóra alatt elkészítheted!

Amellett, hogy ez a lepény csak pár hozzávalóból készül, seperc alatt össze tudod dobni, így akár reggelire, akár uzsonnára is tökéletes fogás lehet az egész családnak.

Mi több, ezt a finom lepényt friss és mirelit kukoricából egyaránt elkészítheted, így szezonon kívül is élvezheted!

Kukoricás lepény

kukoricas-lepeny

Hozzávalók 15 darabhoz

A lepényhez:

  • 520 g kukorica (friss vagy mirelit)
  • 120 g liszt
  • 1 ek cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 2 db nagy tojás
  • 180 ml tejszín
  • 0.5 tk
  • 0.25 tk bors

A sütéshez:

  • olaj

A tálaláshoz:

  • tejföl ízlés szerint
  • friss zöldfűszer ízlés szerint
  • citrom ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze a leszűrt/felengedett/friss kukoricaszemeket, a lisztet, a cukrot, a sütőport, sót és borsot.

A tojásokat enyhén verjük fel.

Adjuk hozzá a felvert tojásokat és a tejszínt az iménti keverékhez, és addig keverjük, amíg szépen összeáll. 

Egy nagy serpenyőnek kenjük ki a belsejét olajjal, majd melegítsük fel. 

Ha az olaj közepes hőmérsékleten szépen felmelegedett, kanalazzunk bele 2-3 evőkanálnyi kukoricás tésztát úgy, hogy enyhén ellapogatjuk a tetejüket, hogy kör alakúak legyenek. 

Fontos, hogy egymástól néhány cm távolságra legyenek a lepények, nehogy összesüljenek.

Süssük őket 2-3 percig oldalanként, amíg aranybarnák lesznek.

A kész lepényeket szedjük át egy papírtörlővel kibélelt tányérra, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. 

Díszítésként kínáljunk mellé tejfölt, vagy frissen aprított fűszernövényt, esetleg citromszeleteket.

Fotók forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük