Sárgabaracklekvár egy kis extrával: ott a helye a kamrában

14
Nyomtatás
Különleges sárgabaracklekvár cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A házi, sűrű baracklekvár egyszerűen készül, teljesen kezdő konyhatündérek is sikerrel megalkothatják.

A lekvárok színes palettáján az egyik legnagyobb kedvenc a sárgabaracklekvár: puha kalácsra kenve is jólesik, és rengetegféle sütemény tölteléke lehet. A legtöbb családban a mama receptje szerint készül a finomság, néha azonban nem árt valami újat is kipróbálni.

Így lesz az igazi!

A sárgabarack mellé almalé kerül, így sokkal ízletesebb a lekvár, ráadásul az almában található pektin sűríti is. Lehet még játszani az aromákkal, próbáld ki 1 teáskanál fahéjjal vagy 100 ml fehérborral megbolondítva. A kamra polcán sokáig eláll a különlegesség, amit gasztroajándékba is adhatsz.

Különleges sárgabaracklekvár

Különleges sárgabaracklekvár ct

Hozzávalók 5 üveghez

  • 1 kg sárgabarack
  • 300 ml almalé
  • 400 g zselésítő cukor
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöt mossuk meg, magozzuk ki, majd kockázzuk fel.

Ezután tegyük magas falú lábasba, adjuk hozzá az almalevet és a cukrot, majd állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Ezután kb. 15 percig hagyjuk még a tűzhelyen, közben kevergessük, míg a barack megpuhul, összeesik. Ha szeretnénk, botmixerrel turmixoljuk simára.

Az elkészült lekvárt töltsük tiszta, 200 ml-es üvegekbe. Csavarjuk rá a fedelét, majd állítsuk 5 percre a feje tetejére az üvegeket. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon