
Isteni lazacfasírt egészséges quinoával dúsítva – Tele van fehérjével

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára
Ropogós

Sütőben sült, paradicsomos tészta: semmit nem kell előfőzni

Krémesre sült sütőtök lencsével töltve: tartalmas fogás a hideg napokra

Narancsos süti kevert tésztából: több nap után is puha

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás

Ropogós csirkefalatok chipsbundában: fél órán belül, air fryerben készül
A fasírt az étkezések megmentője, könnyen elkészíthető és nagyon szerethető étel, pláne, ha még szuper egészséges alapanyagokból is készül.
A gyorsan elkészíthető, összegyúrható fasírtgolyók nagy kedvenceim, mivel könnyen variálhatók, egészséges alapanyagokból is készülhetnek. Sajnos halat még mindig nem eszünk olyan gyakran és mennyiségben, mint kellene, ezért igyekszem viszonylag rendszeresen készíteni.
Ehhez a fasírthoz lazacot választottam, mert mindenki szereti, majd quinoával gyúrtam össze. A quinoa alacsony szénhidráttartalmú és meglepően magas fehérjetartalmú mag, egyrészt igazi szuperélelmiszer, másrészt a fasírtnak kicsit ropogósabb textúrát ad. A lazacban szintén rengeteg a fehérje, így nem is kell hangsúlyoznom, milyen egészséges ételt tálalhatunk a családnak.
Lazacfasírt quinoával

Hozzávalók 4 adaghoz
- 250 gramm lazac
- 300 gramm quinoa
- 1 csokor petrezselyem (friss)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál mustár
- 1 darab tojás
- 80 gramm zsemlemorzsa
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A jó alaposan átmosott quinoát főzzük meg kétszeres mennyiségű vízben 15-20 perc alatt. Ha elfőtt róla a víz, akkor készen van. A lazacot egy kis vajon pároljuk meg. A petrezselymet vágjuk apróra.
A megfőtt quinoát, a lazacot, a petrezselymet, a tojást, a mustárt és a zsemlemorzsa egy részét keverjük össze egy tálban. Sózzuk, borsozzuk. Úgy adagoljuk a zsemlemorzsát, hogy gyúrható, de ne túl kemény állagú masszát kapjunk. Gyúrjunk belőle gombócokat, majd forgassuk meg a maradék zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben hevítsünk olajat, süssük ki benne a gombócokat, figyeljünk, hogy a panír aranybarna legyen, de ne égjen meg. Ha sütőben szeretnénk sütni, akkor melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd süssük őket 20 percig úgy, hogy a sütés felénél kenegessük meg a golyókat egy kis olívaolajjal, hogy ne száradjanak ki.
Salátával vagy rizzsel tálaljuk.
Fotó: Getty Images