Ez a légies, remegős omlett titka – Néhány alapanyagból előkelő villásreggeli készül

légies-omlettcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A világ legnépszerűbb reggelijei tojásból készülnek, gondolok a klasszikus tojásrántottára, tükörtojásra vagy éppen a főtt tojásra.

A fehérjében gazdag, serpenyőben készült tojásos fogásokat mindig újra lehet gondolni. Az Amerikában népszerű villásreggelit, az omlettet légies, nagyon remegős változatban is elkészíthetjük, így olyan lesz, mintha felhőbe harapnánk.

A légies állag titka

Ahhoz, hogy nagyon remegős omlettet készítsünk, első lépésben szét kell választanunk a tojásokat, fontos, hogy mindig több fehérjével dolgozzunk. A tojásfehérjéből közepesen kemény habot verünk, a sárgáját pedig krémes állagúra keverjük, csak utána vegyítjük egybe a tojásokat, ügyelve arra, hogy a habszerű állag megmaradjon. Az is fontos, hogy a sütésnél csak az egyik oldalát süssük meg a tojásnak, és mielőtt a fedő rákerülne a serpenyőre, spatula segítségével nyúljunk alá, emeljük meg a tojást, így levegőt juttatunk az omlett alá.

Légies, remegős omlett

légies-omlettct

Hozzávalók 1 darabhoz

  • 5 darab tojásfehérje
  • 3 darab tojássárgája
  • 2 teáskanál vaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Először is mossuk meg a tojásokat, majd válasszuk szét őket, az egyik edényben 5 tojásfehérje, a másikban 3 tojássárgája legyen.

A tojássárgáját addig keverjük, amíg krémes, világos színűvé nem válik.

A tojásfehérjéből közepesen kemény habot verünk, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgáját.

A serpenyőt közepes lángra tesszük, 1 teáskanál vajat felolvasztunk benne, majd a tojásos keveréket beleöntjük, spatula segítségével óvatos mozdulatokkal alányúlunk, ha szükségesnek érezzük, még 1 teáskanál vajat tehetünk az omlett alá, a tetejét sóval, borssal ízesítjük.

Fedő alatt 5 perc alatt megsütjük az omlettet, tálalásnál félbehajtjuk, a tetejét finomra vágott metélőhagymával vagy petrezselyemmel szórhatjuk meg.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük