Kefires, sajtos kifli a mama receptje szerint: a tészta harmadnap is puha
A puha kefires kifli tökéletes vendégváró, és még a reggelit is feldobja. A finomságot érdemes kipróbálni, ezután biztos, hogy nem veszel többé bolti pékárut.
A mutatós kifli egyszerűen készül, mégis különleges, mivel a tésztájába túró kerül. Ennek, a vajnak és a tejfölnek köszönhetően porhanyós textúrában élvezhető a finomság. A tejfölt szükség szerint kell az alapanyagokhoz adni, evőkanállal mérve (körülbelül 1-2 evőkanálnyira lesz szükség).
Az édes kifli bármilyen lekvárral csodás. Érdemes kipróbálni eper, málna, cseresznye, barack vagy másmilyen üvegbe zárt finomsággal. Sőt, még csokikrémmel, mogyorókrémmel vagy egyszerűen kakaóval töltve is pompás.
A lisztet szitáljuk tálba, majd forgassuk egybe a sóval és a cukorral. Ezután adjuk hozzá a puha vajat és a túrót, majd a tojássárgájával és a tejföllel gyúrjunk belőle tésztát.
A tésztát csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe 30 percre.
A hidegen töltött pihenő után a tésztát tegyük enyhén lisztezett felületre, és osszuk két cipóra. Először nyújtsuk ki az egyik tésztát, kenjük meg lekvárral, majd vágjuk cikkelyekre, amiket tekerjünk fel. Utána a másik tésztával is járjunk el ugyanígy.
A kifliket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.
A kifliket még melegen szórjuk meg porcukorral vagy vaníliás cukorral.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu