Lényegítsd át olasz klasszikussá a vasárnapról megmaradt húslevest!
Scrippelle mbusse - parmezános palacsinta forró levesben

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Számos alkalommal leszögeztük már, hogy maradék húsleves nem létezik, mert ha mégis előfordulna, természetszerűleg azonnal átlényegül sertés/szárnyas/stb. alaplévé, ami, nem mellesleg, remekül tűri a fagyasztást, és mint ilyen, bármikor előrántható.

Na de, vannak azok az órák, amik általában hétfőre esnek, és amikor még úgy sejtjük, hogy jól jön az a leves a jelenlegi formájában is ebédre vagy vacsorára, elfogy. Hiú ábránd, nem fog. Kivéve, ha húzol vele valami meglepőt. Most egy olasz klasszikust mutatunk, aminek az a lényege, hogy a parmezánnal töltött palacsintákat forró húslevessel öntjük nyakon, aminek következtében belül gusztusosan megolvad a sajt, egyúttal a maradék levesünk kívánatos egytálétellé lényegül át.

Ebből a rövid leírásból nagyjából a recept és az elkészítés módja is kikövetkeztethető. Palacsintát sütünk, személyenként alapból kettőt, de ha nagyon éhesek vagytok, esetleg a vacsora hétköznapokon a napi főétkezés, akkor lehet az négy-öt darab is. Megtöltjük reszelt parmezánnal, feltekerjük, mélytányérra helyezzük, és rámerjük a vasárnapról maradt forró húslevest.

Rendkívül praktikus konstrukció

Ez az étel egyébként különös népszerűségnek örvend nálunk, egyrészt azért, mert szegény férj a bankvilágból nem mindig jut el rendeset ebédelni, a gyerekek viszont... na, hát a gyerekek egycsapásra kisangyallá változnak, ha palacsintára van kilátás, igaz, ők főleg nutellával eszik. Nekem meg nem kell gondolkoznom, hogy kinek mit adjak vacsorára, a lehető legkevesebb munkával hogy meg is egye. Maradék húsleves + palacsinta = az egész család boldog.

Scrippelle mbusse

1024px-Scrippelle mbusse

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 20 dekagramm liszt
  • 2 darab tojás
  • 1 csipet
  • 4 deciliter tej és víz keveréke összesen
  • 0.5 deciliter olaj a tésztába és a sütéshez összesen
  • 20 dekagramm parmezán
  • 1 liter húsleves
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókból habverővel palacsintatésztát keverünk, majd forró serpenyőben kisütjük őket. Az első előtt érdemes kiolajozni a serpenyőt, a többit beleönthetjük a tésztába.

Egy palacsintához nagyjából szűk egy merőkanálnyi tészta kell, amikor megszilárdult, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük, majd a következőt és a következőt.

Lereszeljük a parmezánt, és beletekerjük a palacsintákba.

Felforrósítjuk a levest.

Mélytányérba egymás mellé tesszük a palacsintákat (2 db / adag) és rámerjük a forró levest. Ennyi.
Ezt is szeretjük