
Majonézes csirkesaláta ropogós szárzellerrel és almával: joghurt lágyít az ízén

Nem kell hozzá sok minden, mégis isteni finom lesz ez a saláta, a fanyar alma, a roppanós szárzeller és az édeskés lila hagyma nagyon jól passzolnak egymáshoz.
Könnyű, mégis laktató ez a csirkesaláta, pirítóssal kínálva tökéletes ebéd vagy vacsora lesz. Egyszerre ropogós és krémes, ugyanis az alma és a zeller roppan az ember foga alatt, az öntet viszont lágy, és a csirke is vajpuhára fő.
Hidd el, nagyon jól passzolnak egymáshoz az édeskés és sós ízek, a zöld alma savanykás íze szuperül harmonizál a friss görög joghurttal, a citromlé és a méz pedig szépen ellensúlyozzák egymást.
A krémes salátákból nem hiányozhat a majonéz sem, de ne aggódj, nem lesz tömény a végeredmény, mivel a joghurt van túlsúlyban.
Majonézes-joghurtos csirkesaláta

Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm csirkemellfilé
- 1 darab zöld alma
- 1 kis fej lila hagyma
- 2 szál szárzeller
- 140 gramm görög joghurt
- 2 ek majonéz
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál méz
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A csirkemellfiléket vágjuk hosszában félbe, főzzük meg alaplében vagy vízben. Ebben a receptben olvashatod el a technikáját. Ha puha, vegyük ki, szedjük szét szálaira két villa segítségével.
Az almát és a zellert mossuk meg, vágjuk kockákra. A hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra.
A csirkét, az almát, a zellert és a hagymát tegyük egy tálba, keverjük össze.
Egy kis tálban keverjük ki az öntetet, majd csurgassuk a hozzávalókra, forgassuk egybe.
Tegyük hűtőbe tálalásig, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!