Majonézes csirkesaláta ropogós szárzellerrel és almával: joghurt lágyít az ízén

csirkesali
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem kell hozzá sok minden, mégis isteni finom lesz ez a saláta, a fanyar alma, a roppanós szárzeller és az édeskés lila hagyma nagyon jól passzolnak egymáshoz.

Könnyű, mégis laktató ez a csirkesaláta, pirítóssal kínálva tökéletes ebéd vagy vacsora lesz. Egyszerre ropogós és krémes, ugyanis az alma és a zeller roppan az ember foga alatt, az öntet viszont lágy, és a csirke is vajpuhára fő. 

Hidd el, nagyon jól passzolnak egymáshoz az édeskés és sós ízek, a zöld alma savanykás íze szuperül harmonizál a friss görög joghurttal, a citromlé és a méz pedig szépen ellensúlyozzák egymást. 

A krémes salátákból nem hiányozhat a majonéz sem, de ne aggódj, nem lesz tömény a végeredmény, mivel a joghurt van túlsúlyban.

Majonézes-joghurtos csirkesaláta

csirkesaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm csirkemellfilé
  • 1 darab zöld alma
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 2 szál szárzeller
  • 140 gramm görög joghurt
  • 2 ek majonéz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál méz
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfiléket vágjuk hosszában félbe, főzzük meg alaplében vagy vízben. Ebben a receptben olvashatod el a technikáját. Ha puha, vegyük ki, szedjük szét szálaira két villa segítségével.

Az almát és a zellert mossuk meg, vágjuk kockákra. A hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra. 

A csirkét, az almát, a zellert és a hagymát tegyük egy tálba, keverjük össze.

Egy kis tálban keverjük ki az öntetet, majd csurgassuk a hozzávalókra, forgassuk egybe.

Tegyük hűtőbe tálalásig, hogy az ízek összeérjenek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük