Puha málnás-citromos piskóta – Egyszerű és frissítő nyári desszert

citromos málnás piskóta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kávé mellé, de magában is tökéletes ez a gyümölcsös piskóta, amelyet gyorsan összedobhatsz.

A piskótasütés nagy odafigyelést igénylő feladat, hiszen az a cél, hogy szépen feljöjjön a tészta, levegős legyen és ne szalonnás, de ha ezeket a lépéseket betartod, akkor biztosan sikerül. Ha nincs időd vagy türelmed, akkor is készíthetsz finom, puha süteményt, ilyenkor tényleg csak össze kell keverni az alapanyagokat és csak arra kell vigyázni, hogy ne keverd túl, amikor már homogén a massza, mehet a formába.

Ezt a joghurtos piskótát önmagában is szeretni fogod, de feldobhatod gyümölcsökkel vagy akár csokidarabokkal is. A citromos ízek kedvelői pedig ezt a változatot süssék meg, amely egyszerre lesz édes és savanykás. A málna is jól illik a citromhoz, így még tudsz egyet az alaprecepten is csavarni.

Málnás-citromos piskóta

citromos málnás piskóta recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 220 gramm vaj
  • 300 gramm cukor
  • 4 darab tojás
  • 340 gramm liszt
  • 1 kávéskanál
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 250 milliliter tejszín
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 darab citrom héja
  • 400 gramm málna (friss vagy fagyasztott)
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót tegyük egy tálba. Egy másik tálban keverjük össze a citrom héját, a vaníliakivonatot és a tejszínt. A vajat és a cukrot elektromos habverővel keverjük habosra úgy, hogy a tojásokat is adjuk hozzá fokozatosan. Forgassuk hozzá a lisztes és a tejszínes keveréket is, addig keverjük, amíg homogén massza lesz, de ne keverjük túl. A végén óvatosan forgassuk bele a málnaszemeket is. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Két kenyérformát vajazzunk ki vékonyan és osszuk el benne a tésztát. Süssük a süteményt nagyjából 50 percig, tűpróbáig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük