Sütés nélküli epertorta mascarponés alappal: darált keksz a tésztája
Ha előző este összedobod, másnap csak tálalnod kell ezt az isteni epertortát, a munka nagy részét a hűtő végzi.
Ez a hideg desszert biztosan sokak kedvence lesz, akik szeretik a kekszes, csokis, gyümölccsel töltött édességeket. Az elkészítése egyáltalán nem nehéz, és még a csokoládékrém is házilag készül hozzá.
Az összeállítása, akár egy tiramisué, annyi különbséggel, hogy babapiskóta helyett keksz kerül a rétegek közé, a mascarpone azonban marad.
A csokikrémet készítsük el e szerint a recept szerint, majd mérjünk ki belőle 100 grammot, a többit tegyük félre, használjuk fel máshoz.
Készítsünk elő egy szögletes, 15x20 cm-es tepsit vagy formát.
Egy közepes tálban, egy spatula segítségével keverjük össze a mascarponét és a juharszirupot.
Adjuk hozzá a tejfölt és a csokikrémet, majd ezt is alaposan keverjük össze.
A málnát és az áfonyát mossuk meg, majd itassuk fel róluk a vizet. Adjuk hozzá a gyümölcsöket a mascarponés csokoládékrémhez és finoman forgassuk össze.
Vegyünk elő egy kisebb tálat, amelybe a keksz mártogatásához szükséges tejet öntjük.
Ezután a forma aljára rétegezzünk tejben áztatott kekszet. Erre a rétegre mehet egy adag gyümölcsös-csokis krém, majd ismét a keksz. Addig ismételjük ezt, amíg el nem fogy minden keksz.
A süti legfelső rétege krémmel záródjon. Ezután tegyük be a hűtőbe legalább 4 órára hűlni, hogy a keksz megpuhuljon.
Tálalás előtt reszeljünk rá csokoládét, szórjuk meg málnaszemekkel és néhány friss mentalevéllel.
Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors
@sobors.hu