A spenót is lehet különleges – Mascarpone és majoranna dobja fel

mascarponés spenót cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Azok közé tartozom, akik nemcsak egyszerűen szeretik, hanem őszintén rajonganak a spenótért.

Nagypapám szerint kétféle ember él a Földön: az egyik a spenótot, a másik a sóskát szereti. Én mindkettőt, de ha valóban választani kellene, akkor a spenótra tenném a voksomat.

A legjobban friss spenóttal szeretek dolgozni, de ha időszűkében vagyok, akkor a mirelit is megteszi. Én nagymamámtól tanultam a spenótkészítést, ő pluszban mindig tett bele egy kevés tejfölt, de nem sűrítette. Mostanában tejszínnel főzöm, amitől sokkal selymesebb.

Nemrég találtam egy még izgalmasabb receptet, amely mascarponéval dúsítja és egy kis majorannával fűszerezi. A mascarpone nem csak édességekbe való, a főzelékeket is feldobja. A receptet a Főzelékes Feri című szakácskönyvből néztem ki, de sietősre vettem, így mirelit spenótból készítettem el. Hogy mégse legyen híján a frissnek, egy doboz bébispenótot megpároltam, majd azt is hozzákevertem.

Spenót mascarponéval

mascarponés spenót recept

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 2 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag fagyasztott spenót vagy püré
  • 300 milliliter zöldségalaplé
  • 100 gramm mascarpone
  • 0.5 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál majoranna (friss)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 500 gramm bébispenót
  • opcionális pirított mandula (díszítéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábasba tegyük bele az olívaolajat, majd a vajat, és közepes lángon fonnyasszuk meg rajta az apóra szeletelt fokhagymát. Sózzuk, majd szórjuk bele a majorannát, pirítsuk pár másodpercig. Tegyük rá a fagyasztott spenótot, öntsük fel az alaplével, és főzzük, forraljuk pár percig. 

Egy serpenyőben melegítsünk vajat, fonnyasszuk meg rajta a bébispenótot. Kicsit sózzuk meg. Keverjük hozzá a többihez. 

A keményítőt keverjük ki a mascarponéval és két evőkanál spenóttal, majd sűrítsük be vele a főzeléket. Ne forraljuk, csak melegítsük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tetejét díszíthetjük pirított mandulával. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük