Pesztós tésztasaláta zsenge borsóval: gyors, vitamindús fogás
Ez a tésztasaláta gyors, friss és vitamindús, és annyira tartalmas, hogy nemcsak köretnek, hanem egytálételnek is beillik!
Ennek a tésztasalátának a különlegessége a zamatos és krémes citromos öntetben rejlik. Ettől lesz extra az íze, miközben gyorsan és mégis könnyen elkészíthető akár ebédre vagy vacsorára is.
Grillezéshez is tökéletesen passzoló köret, ami kapribogyóval, uborkával, orzotésztával és még megannyi finom hozzávalóval készül. Természetesen egy pohár finom fehérbort se felejts el mellé szervírozni!
Forraljunk fel egy közepes méretű lábosban sós vizet az orzo megfőzéséhez. A csomagolási útmutatót követve főzzük a kívánt keménységre.
Ha kész, öntsük le róla a vizet és alaposan csepegtessük le, majd tegyük egy nagy tálba.
Készítsük el az öntetet: ehhez az összes hozzávalót tegyük egy kisebb méretű tálba, és alaposan dolgozzuk össze.
Az uborkát mossuk meg, majd vágjuk 1-2 cm-es karikákra, azokat pedig vágjuk további négy egyenlő részre. A retket szintén mossuk meg, majd karikázzuk fel vékonyan. Tisztítsuk meg a lila hagymát is, és azt is vágjuk egészen apró darabokra. A lazacot tépkedjük vagy vágjuk kisebb darabokra.
Ezután adjuk hozzá a tésztához a saláta többi hozzávalóját: a felvágott uborkát, a lila hagymát, a kapribogyót, a retket, a füstöltlazac-darabokat, a salátaleveleket.
Keverjük össze a tésztával, mielőtt tovább ízesítenénk, mivel a tésztát is sós vízben főztük ki, tehát annak is lesz már önmagában egy enyhe sóssága.
Ha ízre még nem tökéletes, sóval és borssal ízesítsük, majd öntsük rá a kész öntetet.
Ezt a salátát a legjobb hidegen vagy szobahőmérsékleten tálalni.
Fotó forrása: Getty Images